24 Σεπ 2010

Διατροφή καί Υγεία


Προς:            Μ.Μ.Ε. Δήμου Αχαρνών                    Αθήνα  23 Σεπτεμβρίου 2010  


ΘΕΜΑ: “Ημερίδα Διατροφής και Υγείας” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και της διαδικτυακής γνώσης είναι μεγάλη, αλλά παράλληλα παρατηρείται η παρακμή της σωματικής μας υγείας, το Ινστιτούτο Πρόληψης και Εκπαίδευσης σε θέματα Άσκησης – Διατροφής και Υγείας (Nutrition & Health Prevention InstituteN.H.P.I.) με την πολύτιμη αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Αχαρνών, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με γενικό τίτλο «Το μέλλον της υγείας μας βασίζεται στη γνώση και την πρόληψη».

Η ημερίδα διατροφής και υγείας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27-09-10 στις 10:00 – 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, (ώρα προσέλευσης 09:30), η οποία θα κατακλυστεί, από τα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης του 6ου, 12ου και 7ου Δημοτικού σχολείου, καθώς και από την 1η τάξη του 7ου Γυμνασίου της πόλης.

Οι εισηγήσεις της ημερίδας, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους δημότες της πόλης των Αχαρνών, θα έχουν απλό και κατανοητό λόγο και θα εστιάσουν στη θεματική ενότητα:

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ»

Ειδικά στο Δήμο Αχαρνών, θα είναι εισηγητής ο αγαπητός στα παιδιά, ηθοποιός – συγγραφέας κ. Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος θα μεταδώσει το μήνυμα της σωστής διατροφής και της άσκησης με το δικό του χιουμοριστικό τρόπο. 
Οι εισηγητές του Ινστιτούτου θα αναλύσουν με απλό και ευχάριστο τρόπο σε γονείς, αλλά κυρίως σε όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Αχαρνών την αξία της υγιεινής διατροφής η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στην κλασική Μεσογειακή παράδοσή μας.

Περιληπτικά οι εισηγήσεις:

·   Εκπαιδεύοντας τα παιδιά με χιούμορ στη σωστή διατροφή – κ. Μάρκος Σεφερλής, συγγραφέας – ηθοποιός

·    Εισαγωγή στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας – Βασικές αρχές σωστής διατροφής και άσκησης στα παιδιάκ. Δημήτρης Δελλής, Πρόεδρος Ινστιτούτου και ημερίδας, ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος

·   Βασικές γνώσεις στοματικής υγιεινής για όμορφο και υγιές χαμόγελο –             κ. Κωνσταντίνος Λιάπης, χειρουργός –οδοντίατρος 

O Μάρκος Σεφερλής θα υπογράψει αυτόγραφο σε όλους τους μικρούς φίλους του.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε, η οποία ως Μέγας Χορηγός συμβάλει καθοριστικά στο επιστημονικό και κοινωνικό έργο του Ινστιτούτου N.H.P.IΗ ΟΠΑΠ Α.Ε στηρίζει το εκπαιδευτικό και πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους στο πλαίσιο τόσο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει, όσο και της γενικότερης υποστήριξής της στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε τέλος τους Υποστηρικτές της ημερίδας, Βιτάμ, Becel pro-activ, AIM και Lipton Ice Tea.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Δήμο Αχαρνών και προσωπικά τον Δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη και τον Αντιδήμαρχο Λευτέρη Χάψα, για την πολύτιμη συνεργασία και την ευγενική φιλοξενία τους.