20 Οκτ 2010

Κάπνισμα









EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα
136 73 Αχαρνές
Τηλ.(+30) 213 2072572
Fax (+30) 213 2072022
Αχαρνές, 19.10.2010









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος πραγματοποιήθηκε στο χώρο που συστεγάζονται τα 26ο και 29ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών, ύστερα από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Φώφης Γεννηματά, σε συνεργασία με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας.
Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση σε μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού για το ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα της συνήθειας/εξάρτησης που προκαλεί το κάπνισμα..
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη ακολούθησε συνάντηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Διευθυντικά στελέχη της ΑΕΜΥ και Πολυκλινικής. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την περαιτέρω αναβάθμιση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού στις Αχαρνές. Ο κ. Τιμοσίδης άκουσε τις προτάσεις του Δημάρχου και των υπολοίπων συνομιλητών του για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και για τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας των κατοίκων στην Πολυκλινική. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με το ΙΚΑ η οποία θα διευκολύνει την προσβασιμότητα και λήψη υπηρεσιών περισσοτέρων ασφαλισμένων.
. Ο κ. Τιμοσίδης δεσμεύτηκε με ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών από τον Γενάρη του 2011, πάνω στο οποίο θα δουλέψουν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για να δείξουν τα αποτελέσματα του.