27 Μαΐ 2011

Τέλος ᾿Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)

῞Οπως σᾶς εἴχαμε ἐνημερώσει στό προηγούμενο φύλλο, οἱ κάτοικοι τοῦ ᾿Ολυμπιακοῦ Χωριοῦ δικαιοῦνται ἐπιστροφή τῆς διαφοράς τοῦ ΤΑΠ πού χρεωνόταν λανθασμένα ἀπό τόν Δῆμο.

Σέ συνεννόηση πού ἦλθαμε μέ τόν ᾿Αντιδήμαρχο κύριο Φυτᾶ καί τήν προϊσταμένη ᾿Εσόδων κυρία Κατρᾶ, βρέθηκε ἡ φόρμουλα, ὥστε νά ἐπιστραφεῖ τό ποσόν χωρίς νά ταλαιπωρηθοῦν οἱ κάτοικοι νά τρέχουν στίς ὑπηρεσίες.

Στό προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θά περάσει πρός ἔγκριση, νά σταματήσει ὁ Δῆμος νά χρεώνει τούς λογαριασμούς μέχρι νά ἐξισωθεῖ τό χρέος. ῎Ετσι λύνεται τό θέμα χωρίς καμμία ἄλλη κίνηση.

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ωραίααααα! Και τώρα μας πείσατεεεεεεε!

1.Στο προηγούμενο φύλλο ΔΕΝ μας ενημερώσατε ,αλλά μας παραπληροφορήσατε!Υποπέσατε σε δημοσιογραφικό ατόπημα και μας μπερδέψατε!
ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ!

Ο ΣΚΟΧ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Πάντως δεν μπορώ να πώ, Σε αυτή την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ(;) βάλατε ονόματα!Αλήθεια σε εκείνα πρέπει να τρέξω να φωνάξω για τις εργατοώρες που έχασα 2 φορές που δεν δέχτηκαν την αίτηση μου ή ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΤΕ;!

1.Ποιά ΕΊΝΑΙ Η ΦΌΡΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΒΡΈΘΗΚΕ;Μπορείτε να μας την πείτε ή είναι μυστική;Κάτι σαν και αυτή της κόκα κόλα ,ας πούμε;
2.Πότε θα γίνει το επόμενο Δ.Σ Δ.Α; Μήπως θα το αναβάλουν το θέμα,λόγω εκτάκτων και ανακοινώσεων;Να πάρω ράντζο μαζί μου μήπως θα είναι μεταμεσονύκτια η απόφαση λόγω της μυστικής φόρμουλας;

Πάντως ο καιρός περνάει!Θα χαθεί και ο Ιούνης;Είναι μήνες τώρα το θέμα!Θα χρονίσει;

Χάρης Δημοῦτσος είπε...

᾿Αγαπητέ ἀνώνυμε
Στό προηγούμενο φύλλο σάς εἶπα νά μήν πάτε στόν Δῆμο. ᾿Εσεῖς χάσατε δύο ἡμερομίσθια καί κατηγορεῖτε ποιόν;
῾Η φόρμουλα ἀναφέρεται σαφέστατα. Τί δέν καταλαβαίνεται;
Δημοτικά Συμβούλια γίνονται συνεχῶς. Αλλά γιατί ἀνησυχεῖτε, ἀφοῦ αὐτό πού ἐπετεύχθη εἶναι ἡ λύση τοῦ θέματος χωρίς νά τρέξει κανένας κάτοικος;

Ανώνυμος είπε...

Κε εκδότα,

τί σημαίνει: "...σας είπα να μην πάτε στο Δήμο";
Αυτό που εσείς λέτε ισχύει ή οι επίσημες ενημερώσεις του Δ.Α,των Υπηρεσιών και των Φορέων;

Για να μην πω κάτι άλλο ,καλό θα είναι να αποδεικνύεστε εκδότης και όχι λογάς!
Λίγη δημοσιογραφική εγκυρότητα,ορθότητα και αποτελεσματικότητα μαζί με συνέπεια δεν βλάπτει!
Από την σαφέστατη αναφορά της φόρμουλας συμπεραίνω πως είναι πράγματι μυστική!
Μάλλον δεν παρακολουθείτε τόσο στενά τα Δ.Σ Δ.Α,αν και εκδότης.Από την ανάρτησή σας στο BLOG ως συνέχεια του θέματος, αντιλαμβάνομαι πως απόφαση επίσημη δεν πάρθηκε από το Δ.Α.ΘΑ ...ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ !
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΝΕΙ!
Καλό θα ήταν,ως φίλος το λέω,να μην δώσετε αυτή την ατυχή είδηση στην έντυπη μορφή της εφημερίδας σας,Ο χρόνος δεν θα είναι προς το μέρος της ......είδησης.

Χάρης Δημοῦτσος είπε...

Κάντε ὅτι θέλετε ἀγαπητέ καί περιμένω στό τέλος νά μού πεῖτε ποιός εἶναι ἔγκυρος καί ἔχει δίκαιο καί ποιός ὄχι. ᾿Ελπίζω τότε νά μήν σωπάσετε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εκτός από βιαστικός, φίλε συμπολίτη, είσαι και λίγο άδικος; Ποιος σου στέρησε το δικαίωμα, εφόσον βιάζεσαι, να αντιμετωπίσεις την γραφειοκρατία μόνος σου; Ασφαλώς κανείς!
Η μυστική φόρμουλα του κ. Δημούτσου δεν είναι καθόλου μυστική. Με τον ίδιο τρόπο που φρόντισε -αναλαμβάνοντας μια αξιέπαινη πρωτοβουλία- να ενημερωθούν οι ΔΕΚΟ για τις νέες μας ταχυδρομικές διευθύνσεις, με τον ίδιο προφανώς τρόπο θα διεκπαιρεώσει και αυτό προς όφελος και κέρδος σε χρόνο και χρήμα και των κατοίκων και της ΔΕΗ και των υπηρεσιών του Δήμου. Ο κ. Δημούτσος, επομένως, το μόνο που κάνει είναι να υποδείξει στους γραφειοκράτες τα αυτονόητα.
Εσείς, φίλε μου, τι ακριβώς υπερασπίζεστε; Την συντήρηση της γραφειοκρατίας;
Και για να προλάβω τη δική σας ερώτηση, προσωπικά έχω ψέξει τον κ. Δημούτσο δημόσια για άλλες -κατά τη γνώμη μου- αστοχίες του. Εδώ όμως έχει μόνο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ πως πράττει προς τον σωστό δρόμο,αλλά με λάθος τακτική.Δεν ψέγω την προσπάθειά του φυσικού προσώπου, να βοηθήσει το Ο.Χ,αλλά την βάσανο που θα έπρεπε να έχει ως εκδότης.Είδηση δεν είναι να γράφεις και παρασύρεις με ανακρίβειες αλλά με γεγονότα και πράγματα να οδηγείς ορθά..
Στην προσπάθειά του να παρακάμψει την γραφειοκρατία,υπέρ της οποίας ουδόλως κλίνω,δημιούργησε αποπροσανατολισμό και επέτεινε την γραφειοκρατία με την πίεση από όλες τις μεριές.Για να γίνει η ενδουπηρεσιακή και αναμεταξύ των 2 διάφορων υπηρεσιών αποτελεσματική και πρακτική ,για να ξεκινήσει το θέμα και να μην ταλαιπωρούνται ο κόσμος με την αυτοπρόσωπη ή εξουσιοδοτημένη παρουσία,πάλι σε γραφειοκρατική πορεία πέσατε.Δηλαδή -και αυτό γράφετε στην "είδησή" σας -περιμένουμε όλοι την απόφαση του Δ.Σ Δ.Α και την εκτελεστική του με ανάλογα έγγραφα!Αναβλήθηκε στο προηγ, Δ.Σ Δ.Α και θα έρθει ως έκτακτο-για να τελειώνουμε επιτέλους-στο άμεσο Δ.Σ Δ.Α.Αν λοιπόν αυτό δεν είναι γραφειοκρατία τότε τί είναι;Αν μια είδηση ,δεν αποτελεί παρά ευχολόγιο και αναμονή μπροστά στην απόφαση του Δ.Σ Δ.Α για να είναι έγκυρη δεν επιτείνει την ήδη υπάρχουσα παραπληροφόρηση;Δεν δημιουργεί αιτούντας 2 ταχυτήτων,αυτούς που το "εφτιαξαν" το θέμα τους με τη ΔΕΗ και αυτούς που αναμένουν;
Πραγματικά ,δεν πιστεύετε πως οι δημόσιες υπηρεσίες βρήκαν πάτημα στο θέμα της αναμονής και ....γίνονται πιο γραφειοκρατικές;
Πείτε μου λοιπόν τώρα ,ποιός είναι λάτρης της γραφειοκρατίας και την σιγοντάρει, άθελά του; ,να σας πώ ποιός είναι ο βιαστικός,ποιός ο εκδότης και ποιός ο Δημότης και κάτοικος του Ο.Χ.
Πάντως δεν είχα κάποια ερώτηση για εσάς συνώνυμε ανώνυμε για τη σχέση σας ,με τον υπερασπιστικό λόγο, τον Κον εκδότη.Μήπως εσείς βιάζεστε λιγάκι;Μήπως με αδικείτε, ότι σας αδικώ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, η αντίδρασή σου είναι το λιγότερο υπερβολική. Αυτό αδικεί πρώτα εσένα -γιατί φαίνεσαι σκεπτόμενο άτομο- και μετά άλλους.

Για προβληματίσου λίγο, τί σε παρακινεί σε αυτή την κριτική;