28 Ιουν 2011

“Το Ολυμπιακό όνειρο της Ελλάδας που έγινε εφιάλτης για τους κατοίκους του Χωριού”

Η Fiona Govan σε ρεπορτάζ της με τίτλο “Greece’s Olympic dream has turned into a nightmare for Village residents” από την Αθήνα στις 23/06/11 για την Daily Telegraph, περιγράφει την εγκατάλειψη του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και την απογοήτευση των κατοίκων του. «Το Ολυμπιακό όνειρο έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη», αναφέρει η εφημερίδα,

χαρακτηρίζοντας το Ολυμπιακό Χωριό το οποίο οι Έλληνες είχαν εξαγγείλει περήφανοι, ως «σύμβολο εθνικής ντροπής». Το άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων στις υποσχέσεις για Σχολεία που δεν υλοποιήθηκαν αλλά και στα καταστήματα που δεν λειτουργούν. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα σχόλια του άρθρου.

Στο ρεπορτάζ ο Νάσος Αλευράς αναφέρεται σε λάθη, αποδίδοντας τη μη-υλοποίηση των σχεδίων στην αλλαγή κυβέρνησης και την έλλειψη πολιτικού οράματος. Η Τέλεγκραφ σχολιάζει ότι πολλοί Έλληνες αποδίδουν ένα μέρος της σημερινής κρίσης στις υπερβολικές δαπάνες για τους Ολυμπιακούς, με τη Σοφία Σακοράφα να κάνει λόγο για πενταπλάσιο κόστος σε σχέση με τον προϋπολογισμό αν και όπως τονίζει δεν έχει γίνει επίσημη δημοσιοποίηση του συνολικού κόστους. «Κάποιοι πλούτισαν πολύ γρήγορα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο διασυρμός για την μη αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα διαφέρει εντελώς από τον διεθνή διασυρμό για την εγκατάλειψη του Ολυμπιακού Χωριού που κατοικείται από 10.000 ψυχές. Οι καταγγελίες των κατοίκων, τα οικονομικά σκάνδαλα, η παντελής έλλειψη υποδομών, η υποτυπώδης αστυνόμευση, οι απίστευτες κακοτεχνίες, αλλά και οι κάτοικοι οι ίδιοι είναι κλεισμένοι σε αυτό το σύγχρονο “Κουτί της Πανδώρας” που κανείς δεν ανοίγει.
Έως πότε;

Από τήν ιστοσελίδα "http://www.olympicvillagenews.gr/"