3 Σεπ 2011

Ανατροπή στην υπόθεση Βατοπαιδίου προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ

Παραλάβαμε Δελτίο Τύπου του ΣΚΑΪ που κυκλοφόρησε σήμερα και αναφέρει:

<<ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ... ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ>>

Ο ΣΚΑΙ ανέτρεψε την εμπεδωμένη αντίληψη που υπήρχε στην κοινή γνώμη για την υπόθεση Βατοπαιδίου.
Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίστηκε και φέρνει στο φως αδημοσίευτα στοιχεία γύρω από τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν γι’ αυτό το θέμα τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο ΣΚΑΪ ετοιμάζει ειδικά ντοκυμαντέρ με τον τίτλο «Βατοπαίδι ...όλη η ιστορία», στα οποία θα προβάλλονται όλες οι πτυχές της υπόθεσης καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες που ανατρέπουν τα ως τώρα δεδομένα. Για πρώτη φορά μιλούν πολιτικοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη για περισσότερα από τρία χρόνια. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί δίνουν την πραγματική ερμηνεία των γεγονότων».
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ντοκυμαντέρ αυτά θα προβληθούν μετά τις αρχές Οκτωβρίου.
Ανώτατος δικαστικός λειτουργός τόνισε οτι στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει αδίκημα. Όταν όμως η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης αποφάσισε να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα μεταξύ Δημοσίου και Αγίου Όρους τα φανταστικά ρεπορτάζ και σενάρια έπληξαν το θεσμό της διοίκησης, δημιούργησαν έντονες φανταστικές πληροφορίες για παρασκήνια που αποδείχθηκε ότι ήταν ανύπαρκτα και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί δυστυχώς να βάλει άμεσα την υπόθεση αυτή στο Αρχείο λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
Γνωρίζω, τόνισε ο δικαστικός λειτουργός, τις δύο πρώτες εισαγγελικές έρευνες που διατάχθηκαν από τον κ. Σανιδά το 2007, οι οποίες ήταν τελείως φυσικό να μπουν στο Αρχείο. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι κανείς δεν μπορούσε επικοινωνιακά να αποδείξει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν ο κάθε εμπλεκόμενος να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους χρησιμοποιώντας εύλογα «για το καλό του» πολλά ψέμματα.
Την κατάσταση αυτή την θεωρούμε φυσική για την εποχή μας, δεν είναι όμως έτσι στην αλήθεια, και αυτό αποδεικνύεται από την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα. Χρησιμοποιήθηκαν «έξυπνα» για πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες φανταστικά σενάρια. Δεν είναι δυνατόν να έχει ασχοληθεί η Δικαιοσύνη τόσες φορές με την υπόθεση αυτή, να μην έχει προκύψει τίποτε, να έχει τεθεί η υπόθεση αρκετές φορές στο Αρχείο και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να προσπαθούν να το διατηρούν σαν σκάνδαλο.
Το ότι τελικά η σχολαστική έρευνα μέχρι στιγμής δεν απέδειξε τελείως τίποτε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σήμερα στα πρωτοσέλιδα δεν παρουσιάζεται κανένα αδίκημα. Όχι μόνο θα ήταν τελείως φυσιολογικό να μας πούνε με πρωτοσέλιδα πού είναι οι χρηματισμοί, αλλά αν υπήρχαν θα το είχαν κάνει ήδη.
Είναι τελείως γελοίο να θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξουν ηθικοί αυτουργοί σε κυβερνήσεις, υπουργούς, διοικητικά συμβούλια, νομικά συμβούλια, οικονομικά συμβούλια και μάλιστα αυτοί να είναι μοναχοί. Και είναι δυσκολότερο να πιστέψουμε ότι ακτήμονες μοναχοί του Αγίου Όρους διώκονται ποινικά για εγκληματικές δραστηριότητες με τον τρόπο της ηθικής αυτουργίας, ειδικότερα όσοι έχουμε επισκεφθεί το Άγιο Όρος και γνωρίζουμε ότι αυτοί νηστεύουν και προσεύχονται και δεν έχουν ούτε ένα προσωπικό λογαριασμό.
Τα στοιχεία τα οποία θα αποκαλυφθούν φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι άγνωστα τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τις δικαστικές αρχές.
Ήταν αθέμιτη η τηλεοπτική καταδίκη και για τους πολιτικούς για τους οποίους δεν αποδείχθηκε τίποτε επιλήψιμο, γιατί καταδικάστηκε έτσι ευρύτερα η πολιτική με αποτέλεσμα οι πολιτικοί να μην μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά και για το Άγιο Όρος εφόσον είναι γνωστό σε όλους ότι η ζωή στο Άγιο Όρος δεν είναι αυτή που παρουσιάστηκε.
Δυστυχώς επηρεάστηκε και μεγάλος αριθμός δικαστικών λειτουργών και για αυτό υπάρχει ευθύνη όχι μόνο σε αυτούς που έπλεξαν φανταστικά σενάρια αλλά και στην κοινή γνώμη η οποία δέχεται ευχαρίστως κυρίως τέτοια σενάρια με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να κινδυνεύει να αλλοιωθεί ακόμα και η κρίση της Δικαιοσύνης.
«Τα στοιχεία που φέρνει ο ΣΚΑΙ στο φως της δημοσιότητας φαίνεται να αλλάζουν εντελώς την εικόνα που είχε δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση» αναφέρουν πολύ καλά ενημερωμένοι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι.