15 Σεπ 2011

Κυβέρνηση Βρυξελών και επίσημα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας

ImageH ευρωπαϊκή επιτροπή πρόκειται να αποστείλει στην Αθήνα αντιπροσωπεία 30 ατόμων τα οποία θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία με στόχο την επιτήρηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Αποστολή της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας η οποία θα παραμείνει στη χώρα για 1 χρόνο περίπου –αλλά το διάστημα αυτό μπορεί και να παραταθεί- θα είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο και των ιδιωτικοποιήσεων και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την αφ΄ υψηλού επιτήρηση του έργου των κυβερνητικών κλιμακίων σε μια εντυπωσιακή επίδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης προς την Ελληνική κυβέρνηση.

Επ’ αυτού συνάντηση είχαν σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδος Horst Reichenbach.

Η συνεργασία του επικεφαλής της ομάδας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου, ενώ τον Reichenbach συνόδευαν ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Ζορζέττα Λάλη, διευθύντρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Αυτή δέν λέγεται έλλειψη εμπιστοσύνης αλλά έλλειψη ικανότητας.