23 Μαρ 2012

Ζήσε την Πόλη σου

Μια φορά και ένα καιρό στο Ολυμπιακό Χωριό, ήταν 5 Σουηδοί, 5 Νορβηγοί, 5 Λευκορώσοι, 5 Ουκρανοί, 5 Σκοπιανοί, 5 Κροάτες, 5 Λετονοί, 5 Λιθουανοί, 5 Ισραηλινοί, 5 Ιορδανοί, 5 από το Κόσοβο και 5 από την Ελλάδα. Όλοι τους νέοι...Ακούγεται σαν ανέκδοτο, θα μπορούσε να είναι παραμύθι, είναι όμως πραγματικότητα! Μία πραγματικότητα που σας καλούμε να την ζήσουμε όλοι μαζί μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και καθημερινές δράσεις από 22 έως 29 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Χωριό. Η System and G – Κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού σε συνεργασία με άλλες 11 οργανώσεις, φιλοξενεί στο Ολυμπιακό Χωριό 60 νέους, στα πλάισια της Ανταλλαγής νέων «Ζήσε την Πόλη σου».



Μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης οι νέοι θα γνωρίσουν το Ολυμπιακό Χωριό και θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα μας παρουσιάσουν τους τρόπους συμμετοχής των νέων στις δικές τους κοινότητες και θα συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες για την βελτίωση της δικής μας κοινότητας, θα καλλιεργήσουν αξίες όπως ο Εθελοντισμός και η Ενεργός Συμμετοχή, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα διασκεδάσουν μαζί μας, θα ανταλλάξουν πολιτιστικές πραγματικότητες και τελικά συνυπάρχοντας αρμονικά για 7 ημέρες θα συνθέσουν την δική τους δια-πολιτισμική καθημερινότητα με φόντο το Ολυμπιακό Χωριό.



Ενημερώσου για όλες τις δράσεις της ανταλλαγής και δές το καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο www.liveyourcity.org. Γίνε και εσύ ενεργός νέος πολίτης και Ζήσε την Πόλη σου!