8 Απρ 2012

Συνεχίζονται οι Κινητοποιήσεις από το Δήμο Αχαρνών

Με έκπληξη και οργή και πέρα από κάθε έννοια ευνομούμενης διοίκησης, ο Δήμος Αχαρνών πληροφορήθηκε δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών δημιουργείται στις Ακαδημίες της Αστυνομίας στην περιοχή Αμυγδαλέζα. Ο Δήμαρχος, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 3 Απριλίου όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αντιδράσεων και η παράλληλη ενημέρωση των φορέων και των πολιτικών παρατάξεων της Βουλής για την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση .

Την Τέταρτη 4 Απρίλιου στις 19:00 έξω από την πύλη της Σχολής στην Αμυγδαλέζα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων της πόλης μας για να διαδηλώσουν την αντίθεση στην σχεδιαζόμενη υποβάθμιση από την εγκατάσταση κέντρου λαθρομεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

Την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 07:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο έξω από τη Σχολή της Αστυνομίας.
Η απόφαση που λήφθηκε ήταν η αποστολή του Συμβουλίου Εγκληματικότητας το οποίο αποτελείται από μέλη της κοινωνίας της πόλης μας, με τον υφυπουργό κ. Οικονόμου η οποία θα πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Αττικάρχη δεσμεύτηκε στην Επιτροπή Εγκληματικότητας του Δήμου Αχαρνών πως θα ξεκινήσουν συντονισμένες επιχειρήσεις καταστολής της εγκληματικότητας σε κάθε συνοικία των Αχαρνών.
Επίσης δεσμεύτηκαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή, ώστε να ενημερώνονται και από την τοπική κοινωνία για την πορεία των επιχειρήσεων που από κοινού θα προγραμματίζουν.
Φυσικά η Επιτροπή ενημέρωσε για τα πολλά προβλήματα εγκληματικότητας (ναρκωτικά, ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις κλπ) που υφίσταται η περιοχή τα τελευταία χρόνια ενώ πρότεινε και λύσεις.












Επιπλέον, o Δήμαρχος μαζί με τον κ. Θέμη Οικονόμου επισκέφτηκαν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενημέρωσή τους.
Από τις συναντήσεις στη Βουλή με τα κόμματα, προέκυψε η αντίθεση όλων στην παράνομη ενεργεία τη κυβέρνησης και τάχθηκαν στο πλευρό του Δήμου Αχαρνών.


Ο Δήμος κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και συνεχίζει τον αγώνα του. Καθημερινή παρουσία στην περιοχή της Αμυγδαλέζας ενώ θα παραμείνει κλειστός ο Δήμος.


ΟΜΩΣ, ο Δήμος Αχαρνών είναι το σύνολο της κοινωνίας και όχι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι γνωστοί τους. Χωρίς την ενεργή συμμετοχή όλων καμία διαπραγμάτευση δεν είναι ισχυρή.

Σήμερα μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης εκμεταλλεύτηκαν την περιορισμένη παρουσία του κόσμου και εισέβαλλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθυβρίζοντας τον κόσμο και τους συμβούλους.

Είναι σημαντικό να ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας, απέναντι στην κεντρική εξουσία, αλλά και σε ακραίες ομάδες.