6 Μαΐ 2012

Αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου για την υπόθεση της Αμυγδαλέζας

       Στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάστηκε η αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ενέργειας του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ για εγκατάσταση κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
         Ο Δήμος Αχαρνών έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση του δικαστηρίου. 
      Ωστόσο οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής: Κατά την εξέταση της υπόθεσης, από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατατέθηκε ούτε ένα νομιμοποιητικό έγγραφο για τις έως σήμερα ενέργειες του Υπουργείου. Επιπλέον από την εξέταση των μαρτύρων του Ελληνικού Δημοσίου πρόκυψε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι πρόχειρος, καθώς στις σχετικές ερωτήσεις του Δικαστηρίου ουδεμία σαφής απάντηση υπήρξε. 
     Σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των συνηγόρων του Δήμου Αχαρνών σχετικά με το γεγονός της ύπαρξης ελλιπών υποδομών και τη βεβιασμένη υλοποίηση της δημιουργίας του κέντρου μεταναστών, η απάντηση των μαρτύρων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν ότι όλες οι ενέργειες τελέσθηκαν υπό την πίεση του χρόνου. 
      Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου δια μέσου των συνηγόρων του, συνομολογήθηκε ότι το κτήμα της Αμυγδαλέζας, συμπεριλαμβανομένων των Σχολών της Αστυνομίας, ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών. 
      Από πλευράς των συνηγόρων του Δήμου κατατέθηκε πλήρης φάκελος και σχετικό σημείωμα με όλα τα δεδομένα που αφορούν στο κτήμα της Αμυγδαλέζας από όπου προκύπτει σαφώς ότι το Ελληνικό Δημόσιο δια του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη προέβει σε μη νόμιμες ενέργειες οι οποίες θέτουν ευθέως υπό αμφισβήτηση την έως σήμερα αγαστή συνύπαρξη του Δήμου Αχαρνών και των Σχολών της Αστυνομίας.