10 Μαΐ 2012

Επιπτώσεις σε όσους αρνούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία Αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της φυγοστρατίας από τη Βουλή

''Είναι αδιανόητο, ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο κάποιος ο οποίος έχει ψυχολογικά προβλήματα τα οποία επικαλείται και τα οποία είναι ικανά να τον απαλλάξουν από τη στρατιωτική θητεία, να μπορεί να έχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, άδεια οδήγησης και να μπορεί να σπουδάσει''  
      Λευκωσία: Τις επιπτώσεις τις οποίες ενδεχομένως θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν όσοι επιλέγουν να μην υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φυγοστρατίας, συζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας. 
      Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, μετά τη σημερινή συνεδρία, κατά την οποία ενημερώθηκε από τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Στυλιανό Νάση, είπε η Επιτροπή υπέδειξε στον Υπουργό και στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς ότι θα πρέπει, σε συνεργασία με την Επιτροπή, να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης και, αν είναι δυνατόν, εξάλειψης της φυγοστρατίας. 
       Είναι αδιανόητο κάποιοι να εκμεταλλεύονται το σύστημα και εις βάρος κάποιων άλλων να απαλλάσσονται από την υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά και παράλληλα αυτοί οι οποίοι απαλλάσσονται, προκλητικά να έχουν πλήρη δικαιώματα ως πολίτες της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής. 
       ''Τίθεται θέμα συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής αυτοί οι οποίοι επιλέγουν να φυγοστρατήσουν να έχουν και τις ανάλογες επιπτώσεις, ώστε να είναι αποτρεπτική η κατάσταση σε σχέση με την σκέψη την οποία μπορεί να έχουν για να φυγοστρατήσουν'' ανέφερε ο κ. Βαρνάβα. 
      Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών είπε ότι κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Αμυνας εισήγηση για τη δημιουργία ειδικού, συγκεκριμένου στρατοπέδου, όπου ''οι άνθρωποι αυτοί θα τυγχάνουν της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ώστε να μπορέσουν μετέπειτα να υπηρετήσουν τη θητεία τους και να βγουν στην κοινωνία χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσουν προβλήματα''. 
         ''Είναι αδιανόητο, ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο κάποιος ο οποίος έχει ψυχολογικά προβλήματα τα οποία επικαλείται και τα οποία είναι ικανά να τον απαλλάξουν από τη στρατιωτική θητεία, να μπορεί να έχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, άδεια οδήγησης και να μπορεί να σπουδάσει'' είπε ο κ. Σαμψών. 
         Η υλοποίηση της εισήγησης του θα έχει, όπως εκτιμά, θετικό αντίκτυπο στο θέμα της μείωσης της φυγοστρατίας. 
         ''Τι πρέπει να πω στο νεαρό νοσηλευτή που ήρθε στο γραφείο μου και ζητά βοήθεια για να βρει δουλειά και μου λέει ότι παιδί της σειράς του, νοσηλευτής, ο οποίος απαλλάχθηκε από το στρατό είναι εδώ και δύο χρόνια στη δημόσια υπηρεσία'' διερωτήθηκε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης. 
http://www.philenews.com/