23 Ιουλ 2012

Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας

       Την Δευτέρα 16 Ιουνίου συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας-Κοινωνικής Παρέμβασης .
           Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί οι εξής : οι αρχηγοί των παρατάξεων, εξωραϊστικοί σύλλογοι ,το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Σ.Δ.Ο.Ε, η Ε.Ρ.Γ.Ο.Σ.Ε, από την Δ.Α.Δ.Α ο κος Γούλας Χρήστος, από την Γ.Α.Δ.Α ο κος Λιούκας, ο Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος κος Μπαλάκος , ο κος Δραγατάκης Χρήστος (Δ/ντης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής )από την Υ.Α.Δ.Α , η Ε.Θ.Ε.Λ., το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών καθώς και το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών. 
          Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο κος Μπατζιανας Δημήτρης, ο κος Ντουντουνάκης Διοικητής τμήματος ασφαλείας Α.Τ. Αχαρνών,ο κος Νάσης υποδιοικητής του Α.Τ. Αχαρνών, από την Υ.Α.Δ.Α ο κος Λουκοπουλος Διονύσης, ο πρώην βουλευτής κος Θανάσης Κατσιγιάννης ,καθώς και κάτοικοι κυρίως από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου , ο ιερέας του Αγίου Δημητρίου π. Κωνσταντίνος. 
      Την συνεδρίαση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγκληματικότητας, δημοτικός σύμβουλος κος Παναγιώτης Γκίκας. 
         Ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε ότι η εγκληματικότητα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη των Αχαρνών. Οι ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έχουν ως στόχο την ουσιαστική λύση του προβλήματος και όχι μεμονωμένα μέτρα πρόληψης ή καταστολής. 
        Πολύ σημαντικό βήμα αυτό το διάστημα είναι η καταγραφή και κατεδάφιση από την Πολεοδομία των αυθαίρετων στην περιοχή της οδού Κύπρου. 
         Η περιοχή αυτή με ενέργειες του σημερινού Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική του θητεία χαρακτηρίστηκε ως «χώρος πρασίνου» χωρίς ωστόσο κανείς στο μέλλον να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. 
           Στο Συμβούλιο αποφασίστηκε καταρχήν να σταλεί υπόμνημα προς τα αρμόδια Υπουργεία για εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, την ενίσχυση σε προσωπικό και τον επαρκή φωτισμό στην περιοχή . 
       Η επόμενη ενέργεια θα είναι να οργανωθούν κινητοποιήσεις αν και εφόσον δεν υπάρξουν δραστικά μέτρα από το κράτος. 
          Άξια δυσμενούς σχολιασμού είναι σίγουρα η παντελής απουσία των φορέων που κλήθηκαν στη συνάντηση, των εκπροσώπων υπουργείων, των βουλευτών της περιοχής, ίσως λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, η οποία βάζει τα άλυτα προβλήματα της πόλης μας σε δεύτερη μοίρα .