22 Αυγ 2012

 Πρόταση για την χρήση του κτιρίου επί της οδού Κωνσταντίνου Κεντέρη 11

    Αξιοτιμε Κε πρόεδρε 
    ΑξιότιμοΔ.Σ του Συλλόγου κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, 
μετά την συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του συλλόγου την Τρίτη 6 Αυγούστου 2012 με τον πρόεδρο και γραμματέα του ΣΚΟΧ, με θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του κτιρίου επί της οδού Κωνσταντίνου Κεντέρη 11, σας παραθέτουμε την πρότασή μας:  
       Η System and G, όντας η μόνη δομημένη οργάνωση Νέων στο Ολυμπιακό Χωριό, εδώ και ενάμιση χρόνους βρίσκεται κοντά στους νέους, τους προσφέρει διαπολιτισμική και περιβαλλοντική εκπαίδευση ενώ αποτελεί διέξοδο και τρόπο έκφρασης της τοπικής Νεολαίας. Η δράση μάς εξάλλου έχει αναγνωριστεί και επιβραβευθεί όχι μόνο από την τοπική κοινωνία αλλά και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 
      Προτείνουμε ο χώρος επί της οδού Κωνσταντίνου Κεντέρη 11, να αξιοποιηθεί προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους νέους του Ολυμπιακού Χωριού. Πιο συγκεκριμένα συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία μας προτείνουμε το υπόγειο να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση ξένων γλωσσών που θα αναλάβει να υλοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινότητας η System and G. Είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε 4 τμήματα Αγγλικών (3 ανηλίκων και 1 ενηλίκων) καθώς και τμήμα Ρωσικών και τμήμα Ισπανικών για ενήλικες, από Δευτέρα έως Πέμπτη με πρόγραμμα που θα προκύψει βάσει των αναγκών των μαθητών. Η εκμάθηση των ξένων γλωσσών θα γίνεται από επαγγελματίες καθηγητές(μέλη της System and G), χωρίς καμμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. 
    Την Παρασκευή και το Σάββατο προτείνουμε ο χώρος να λειτουργεί με ψυχαγωγικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους νέους με την πραγματοποίηση εργαστηρίων που σχετίζονται με τα Ανθρώπινα και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, την Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση, την Αγωγή Υγείας κτλ. Και πάλι έχουμε στο δυναμικό μας πιστοποιημένους εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης που μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να υλοποιήσουν όλα τα παραπάνω, παρέχοντας σε νέους πολύτιμες γνώσεις μέσα από παιχνίδια,ταινίες κτλ. Ως System and G αναλαμβάνουμε όχι μόνο την αφιλοκερδώς στελέχωση των παραπάνω τμημάτων αλλά και τον εξοπλισμό αυτών με ότι χρειάζεται ώστε να μην είναι απλώς λειτουργικά αλλά να προσφέρουν στους νέους υπηρεσίες υψηλής ποιότητος. 
     Προτείνουμε το ισόγειο να αξιοποιηθεί για την εκμάθηση χρήσης και εφαρμογών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μία δραστηριότητα που θα υλοποιείται εξ’ολοκλήρου από τον ΣΚΟΧ. Βοηθώντας στην προσπάθεια αυτή, η System and G θα συνδράμει με την στελέχωση των τμημάτων αυτών από φοιτητές Πληροφορικής(μέλη της System and G), χωρίς καμμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. 
      Πέραν των παραπάνω, θέλοντας να είμαστε στο πλευρό του ΣΚΟΧ και γνωρίζοντας την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, θα καλύπτουμε και όλα τα λειτουργικά έξοδα των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται στο ισόγειο(κατόπιν τοποθέτησης μετρητή με δικά μας έξοδα) καθώς και θα πλρώνουμε το ίντερνετ για όλο το κτίριο. Επίσης δεσμευόμαστε στην συνεχή καλυτέρευση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. 
       Υπενθυμίζουμε πως είμαστε διαθέσιμοι να υλοποιήσουμε όλα τα προαναφερθέντα και να υπογράψουμε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. Ο μοναδικος όρος που θέτουμε είναι όλα τα παραπάνω να προσφερθούν στους νέους του Ολυμπιακού Χωριού απολύτως ΔΩΡΕΑΝ. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια θέσπισης έστω και μικρού αντιτίμου, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή απόδοσης χρημάτων είτε από μέρους των μαθητών, είτε πρός τους διδάσκοντες, καθώς κάτι τέτοιο ταιριάζει σε χώρους επαγγελματικής χρήσης. 
     Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΣΚΟΧ για την πρόσκλησή τους σε συζήτηση για θέματα που αφορούν τους νέους και χαιρετίζουμε την Δημοκρατικότητα με την οποία λειτουργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ΣΚΟΧ, καθώς πριν την οποιαδήποτε απόφαση, συναντιέται και συζητά το θέμα με τους ενδιαφερομένους.                 
      Περιμένουμε την απάντηση του ΔΣ στην πρότασή μας, που σίγουρα έχει λάβει πολλές προτάσεις επί του θέματος και ευχόμαστε να επιλέξει την καλύτερη. 
       Με εκτίμηση, Χούλιας Αργύρης Πρόεδρος System and G