21 Σεπ 2012

Να γιατί διαλύθηκε η Ελλάδα: Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Αχαρνών

Αναδημοσεύουμε τό άρθρο παραβλέποντας τά όποια λάθη του: 
 του Σάββα Καλεντερίδη 
  Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδος, του οποίου η ιστορία εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο με την εγκατάσταση και φιλοξενία πενήντα χιλιάδων νεοπροσφύγων του Πόντου, που ήλθαν τις τελευταίες δεκαετίες από τις χώρες της π. Σοβιετικής Ένωσης. 
        Μετά τις δημοτικές εκλογές, μετά από δικαστικές περιπέτειες, το Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου ο Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος παρέλαβε έναν καταχρεωμένο δήμο, με δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την Goldman Sachs, από τα οποία τα 3,5 εκατομμύρια δεν φαίνονται να μπήκαν καν στους επίσημους λογαριασμούς του δήμου, ενώ το συνολικό ταμειακό έλλειμμα του δήμου ξεπερνούσε τότε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Ο προηγούμενος δήμαρχος που έφερε το Δήμο Αχαρνών στο χείλος της χρεωκοπίας, είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. 
      Ο Παναγιώτης Φωτιάδης παρέδωσε τον δήμο, στις 1-1-2011 στον διάδοχό του, εκλεκτό κομματικό στέλεχος του σκληρού ΠΑΣΟΚ, καθαρό και απαλλαγμένο από χρονίζοντα προβλήματα δεκαετιών, με πολυάριθμα έργα υποδομής, ο οποίος είχε το θάρρος να κάνει ότι δεν έκαναν οι κεντρικές κυβερνήσεις. Τους πρώτους τρεις μήνες έκλεισε τρεις υπερζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, απέλυσε περισσότερους από χίλιους αργόσχολους κομματικούς εγκάθετους, και ενώ παρέλαβε ένα δήμο το 2006 με ισολογισμό αρνητικό, μείον 25 εκατομμύρια, τον παρέδωσε το 2007 με πλεόνασμα 2,5 εκατομμύρια. 
      Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010, ο Φωτιάδης κατήλθε και πάλι ανεξάρτητος και χωρίς κομματική στήριξη και βγήκε πρώτος. Στο δεύτερο γύρο, συνασπίστηκε ο προηγούμενος δήμαρχος με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και κέρδισε τη δήμο ο κομματικός, που συκγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα τα κλασσικά πασοκικά χαρακτηριστικά, που πλέον γνωρίζει πολύ καλά σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού. 
 Το αποτέλεσμα; 
 Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική: 
      Ο δήμος Αχαρνών ανέστειλε τη λειτουργία του επ' αόριστον, λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του. 
    Η σχετική απόφαση επικυρώθηκε σε έκτακτη εκκρεμεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης. 
      Στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου το πρωί, αναφέρεται επί λέξει ότι «ο δήμος Αχαρνών σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνει κλειστός επ' αόριστον, μέχρι να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα». 
      Ο δήμος πλέον θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα φροντίζουν μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.       
      Σύμφωνα με την απόφαση του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου, «κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί ή θα μεταταχθεί», διότι όπως σημειώνεται «ο δήμος Αχαρνών δεν έχει πλεονάζον προσωπικό». 
       Αν δεν αντιληφθούμε ότι αυτό αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκληματικής κομματικής αθλιότητας και της κακκιστοκρατίας, που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί καταστράφηκε αυτή η πανέμορφη και ιστορική χώρα, αν δεν αντιληφθούμε επιτέλους ότι πρέπει να εξυγιάνουμε το πολιτικό μας σύστημα, με κύριο στόχο την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε, η πατρίδα μας, αν συνεχίσει να υπάρχει, απλώς θα κωλοσούρνεται στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Ιστορίας, όπως είχε δηλώσει ο Κολοκοτρώνης, θύμα κι αυτός της κακιστοκρατίας.