12 Οκτ 2012

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο μας

      Τεράστια επιτυχία γνώρισε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την διατροφή. 
       Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διοργάνωσε την εκδήλωση όπου πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 200 άτομα!! Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από την κα Ελευθερία Ντάση, Γενική Ιατρό, την κα Άρτεμις Τσακάλου, Φυσικοθεραπεύτρια και την κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση. 
       Την εκδήλωση άνοιξε η κα Ζάρρα Ιωάννα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΗ.Φ.Α., οποία χαιρέτησε τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, τόνισε την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης και είπε πως παρόμοιες δράσεις θα γίνουν και στο μέλλον. 
      Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κος Βρεττός Μιχάλης, Πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. , ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρηκε τους συνδιοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση. Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους. 
       Συγκεκριμένα, η κα Ελευθερία Ντάση εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.Η κα Άρτεμις Τσακάλου αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης στην Οστεοπόρωση καθώς και πώς να αποφύγουμε τις πτώσεις. 
      Τέλος, η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.