18 Οκτ 2012

Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω…

Του Κώστα Πικραμένου
 Ο νεο-Έλληνας είναι «Βαλκάνιος με οθωμανικές καταβολές και ευρωπαϊκή περιβολή». Με άλλα λόγια, ο νέο-Έλληνας είναι η ενσάρκωση του Greco mascara…Iσορροπεί αδέξια μεταξύ του Ανατολίτη (που επιβιώνει χάρη στη κουτοπονηριά, το θράσος και την αρπαχτή) και του Δυτικού (που θέλει να δείχνει κοσμοπολίτης, σύγχρονος και πολιτισμένος). 
    Για τον νεο-Έλληνα οι έννοιες Κράτος, Δίκαιο, Νόμοι, Πειθαρχία, Οργάνωση, Προγραμματισμός έχουν μεταφυσική διάσταση. Δεν αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας του παρά μόνο όταν πρέπει να πληρώσει χαράτσια, τέλη ή να πάρει κάποιο πιστοποιητικό από Δημόσια Υπηρεσία. 
     Αυτός είναι και ο λόγος που «σιχαίνεται» τον Γερμανό ή Σκανδιναβό γιατί συνειδητοποιεί ότι αυτο που ο ίδιος θεωρεί μεταφυσικό κάποιοι άλλοι το εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους και προοδεύουν…Επιπλέον είναι οι ίδιοι (Γερμανοί ή Σκανδιναβοί) που τον κρατούν εν ζωή με τις δόσεις των δανείων που του στέλνουν κάθε τρεις μήνες... 
       Ζω στη Γαλλία (τα τελευταία 7 χρόνια) και έχω ταξιδέψει (όπως πολλοί άλλωστε Έλληνες) σε περισσότερες από 20 Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι ο ίδιος νεο-Έλληνας που συμπεριφέρεται ως «κάφρος» στην Πατρίδα του μόλις βγει εκτός συνόρων αλλάζει…χαρακτήρα. Είναι ευγενικός, διακριτικός, δε καπνίζει σε δημόσιους κλειστούς χώρους, δε παρκάρει όπου γουστάρει, δεν κορνάρει, δεν πετάει τα σκουπίδια του όπου βρει κλπ. Πρόκειται δηλαδή για μία «αυτόματη μεταμόρφωση» η οποία λαμβάνει χώρα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Λειτουργεί δηλαδή το «ένστικτο του μιμητισμού» και ο φόβος να μη χαρακτηριστεί «απολίτιστος». 
 Παραθέτω το κάτωθι δημοσίευμα : 
      « Το απόγευμα ξέσπασε άγριος καυγάς ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Oλγα Γεροβασίλη. Η κυρία Γεροβασίλη άναψε τσιγάρο έξω από την αίθουσα της Γερουσίας και όταν ο κ. Ψυχάρης της είπε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή εκείνη του απάντησε σε έξαλλη κατάσταση «θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω»
     Στην αντιπαράθεση παρενέβησαν και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελόνη που επίσης είχαν ανάψει τσιγάρο. Μάλιστα μια συνεργάτης του Τέρενς Κουίκ που κάπνιζε και αυτή του είπε με θράσος «εσείς κάψατε την Ελλάδα εμείς θα καπνίζουμε». Μάλιστα οι φωνές του Ψυχάρη ακούστηκαν μέχρι μέχρι την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί! » Οι συγκεκριμένες « κυράτζες » λαμβάνουν Βουλευτική αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ το μήνα για τις ίδιες και τους συμβούλους τους πέρα από τα προνόμια σε ΙΧ, αστυνομική προστασία, κινητά τηλέφωνα κλπ. Έχουν ορκιστεί « πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους » τους οποίους ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κατά το δοκούν !!! 
     Οι ίδιες « κυράτζες », αν αύριο συμμετάσχουν σε κάποια αποστολή στο Ευρωκοινοβούλιο ή σε διακρατική επίσκεψη θα σεβαστούν τους Νόμους του εν λόγω Κράτους και θα καπνίσουν εκτός κτηρίου. Αμφιβάλλει κανείς για αυτό; Δηλαδή σέβονται τους Νόμους των άλλων Κρατών αλλά όχι της ίδιας της Χώρας την οποία και εκπροσωπούν και πληρώνονται για αυτό… 
      Λέτε ο Βαγγέλας (ο Κρητικός) να τις επιπλήξει και να τις παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ; Μήπως να έστελνε το Κασιδιάρη να ρίξει 2-3 σφαλιάρες ; Έχει πείρα σε αυτό…

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Ακριβώς έτσι. Ένας Κασιδιάρης τους χρειάζετε.