19 Δεκ 2012

Στο νοσοκομείο κοσμήτορας του ΑΠΘ μετά από προπηλακισμό

   Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από λιποθυμικό σοκ που υπέστη ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), Σπύρος Παυλίδης, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο του, ασκώντας λεκτική βία. 
     Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι του περιστατικού ήταν η δημοσίευση του εγγράφου με τις 43 υπογραφές των κοσμητόρων και των προέδρων Τμημάτων του ΑΠΘ, που υπέγραψε και ο πρύτανης με τους αντιπρυτάνεις, με το οποίο καλούσαν την αστυνομία να επέμβει για να τερματιστεί η τρίμηνη κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης. Μέσα στους 43 καθηγητές που υπογράφουν είναι και ο κοσμήτορας της ΣΘΕ. 
       Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κοσμήτορας δεν είχε σημάδια ξυλοδαρμού και δεν θέλησε να προχωρήσει σε καταγγελία. 
      Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι ο προπηλακισμός του κ. Παυλίδη, «ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης». 
    «Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.