14 Ιουν 2013

Ο Βενιζέλος είχε περάσει νόμο το 2011 που καταργούσε την ΕΡΤ!!!

Αν ο κ. Βενιζέλος και όλο το ΠΑΣΟΚ είχαν τσίπα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχουν παραιτηθεί. Και το λέμε μετά λόγου γνώσεως μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους των βουλευτών, το 2011 ως υπουργός Οικονομικών είχε περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο: «Η ΕΡΤ, όπως και άλλοι φορείς που επιχορηγούνται τακτικά από το κράτος μπορούν να καταργηθούν, να συγχωνευτούν, ή να διασπαστούν με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών. Επίσης να αποσπώνται τα περιουσιακά στοιχεία τους και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο». 
       Δεν τα λέμε εμείς όλα αυτά. Τα λέει το άρθρο 66 του νόμου 4002 που περιέχει άρθρα για τις τουριστικές επενδύσεις, συνταξιοδοτικά θέμα αλλά και μέτρα που αφορούσαν το υπουργείο Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν τότε ο κ. Βενιζέλος. 
       Έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου 2011 και τις υπογραφές τους στο νόμο έχουν βάλει, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπουργοί: Δ. Ρέππας, Ευ. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοϊδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Διαμαντοπούλου, Ι. Ραγκούσης, Γ. Κουτρουμάνης, Γ. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος. 
       Πλην του Μ. Χρυσοχοϊδη που είχε το θάρρος να πάει κόντρα στο λαϊκισμό, όλοι οι υπόλοιποι έκαναν πύρινες δηλώσεις για την κατάργηση της ΕΡΤ, για τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και για άλλα σχετικά. 
       Αυτοί που υπέγραψαν τον νόμο με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο απειλούν σήμερα να ρίξουν την κυβέρνηση για χάρη της ΕΡΤ. 
    Τι παραπάνω προβλέπει άραγε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της σημερινής κυβέρνησης; Ούτε καν χρειαζόταν κάτι τέτοιο αφού υπάρχει ήδη ψηφισμένος νόμος και κανείς δε μπορεί να μιλά για αντισυνταγματικότητες. 
      Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το σχετικό άρθρο μέχρι και εκκαθαριστή προβλέπει, μέχρι και τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών και κατά περίπτωση στο εποπτεύοντα υπουργό να προχωρά σε κατάργηση φορέων όπως η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, η ΘΕΜΙΣ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΕΟΜΜΕΧ, το ΙΓΜΕ, ο ΟΔΔΥ κ.λπ. 
       Ακριβώς ότι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, ακριβώς ότι είπε δηλαδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου. 
       Απίστευτο; Κι ενώ οι περισσότερες εταιρείες καταργήθηκαν στην ΕΡΤ δεν έγινε απολύτως τίποτε παρ’ ότι το προβλέπει ο νόμος του Βενιζέλου. 
      Και μην ξεγελιέστε. Δεν είναι άλλος Βενιζέλος, ο ίδιος είναι που είπε χθες απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά: «Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία». 
      Ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι Πασόκοι βουλευτές που βγήκαν να κάνουν επανάσταση κατά της κυβέρνησης, είχαν φτιάξει οι ίδιοι νόμο που καταργεί την ΕΡΤ. 
      Πρόκειται πράγματι για αποκάλυψη – βόμβα η οποία έχει τρία βασικά αποτελέσματα: 
      1. Εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ. 
     2. Αδειάζει όλους όσοι λένε ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας. Υπάρχει νόμος που πέρασε από τη Βουλή, δε χρειάζεται καν η Πράξη για να κλείσει η ΕΡΤ. 
      3. Δίνει στον Σαμαρά ένα ισχυρό χαρτί για τη σύσκεψη της Δευτέρας. Μπορεί πλέον εύκολα να πει στον Βενιζέλο: Basta. Εσύ κατάργησες την ΕΡΤ με το νόμο σου και τώρα μας πουλάς επανάσταση; 
       antinews