17 Σεπ 2013

ΗΠΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

Η 10χρονη Erin Shead από το Memphis του Tennessee, όπως και οι άλλοι μαθητές στο Δημοτικό Lucy στο Millington, άκουσε από την δασκάλα της να ζητάει από τα παιδιά να γράψουν για κάποιο «είδωλο στο οποίο κοιτάνε», ως μέρος ενός μαθήματος. 
      Η μαθήτρια αφού σκέφτηκε λίγο, αποφάσισε να γράψει για τον Θεό. Έφτιαξε ένα διάγραμμα στο οποίο εξηγούσε ότι ένας από τους λόγους γιατί "κοιτάει τον Θεό" είναι γιατί «Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι σε αυτή τη γη». 
     «Αγαπώ [τον Θεό] και τον Ιησού και ο Ιησούς είναι Γιος Του που ήρθε στη γη. Αγαπώ επίσης τον Ιησού», συνέχισε η 10χρονη. 
      «Ο Θεός είναι το είδωλό μου, ποτέ δεν θα τον μισήσω. Αυτός θα είναι πάντα το νούμερο ένα πρόσωπο στο οποίο κοιτάω», πρόσθεσε. 
      Όταν η δασκάλα πήρε την γραπτή εργασία της Erin, είπε στο κορίτσι ότι απαγορεύεται να διαλέξει τον Θεό ως είδωλό της και απαίτησε να ξανακάνει την εργασία και να επιλέξτε ένα νέο είδωλο. Της είπε επίσης ότι την εργασία της με το Θεό, ως το είδωλό της, πρέπει να πάρει στο σπίτι της και ότι δεν επιτρέπεται να παραμείνει στην ιδιοκτησία του σχολείου. 
     Αφού της απέρριψαν τον Θεό, η Erin έγραψε τον Michael Jackson, ως το είδωλό της, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη δασκάλα. 
     Ωστόσο, όταν η μητέρα της Erica Shead, άκουσε τι συνέβη, οργίστηκε και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία, μιλώντας η κόρη της έπεσε θύμα διακρίσεων από το σχολείο, λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων. 
     Η Shead είπε στοκανάλι WREG - TV ότι θεωρεί την πρώτη εργασία της κόρης απλά «χαριτωμένη και αθώα» και ότι το σχολείο δεν είχε τη εξουσία να πει η κόρη της ότι δεν επιτρέπεται να γράψει για τον Θεό και τον Ιησού. 
      Η μητέρα του κοριτσιού επισκέφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το δημοτικό σχολείο το πρωί της Τετάρτης ζητώντας από την διεύθυνση να της δείξουν την πολιτική του σχολείου, που να απαγορεύει στα παιδιά να μιλούν για το Θεό εγγράφως." 
     Από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής ειπώθηκε ότι ήταν λάθος της δασκάλας να απαγορεύσει το κορίτσι να γράψει για το Θεό. Η εκπρόσωπος εξήγησε ότι παρόλο που οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τη θρησκεία στην τάξη, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει τους μαθητές να γράφουν για τη θρησκεία σε κάποια εργασία. 
     Ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν θέματα θρησκευτικής ελευθερίας έχουν έρθει στα αμερικάνικα δικαστήρια, όπως η περίπτωση ενός μαθητή από το New Jersey, στον οποίο απαγορεύτηκε να τραγουδήσει τον χριστιανικό ύμνο "Awesome God" σε ένα σχολικό σόου ταλέντων και ενός χριστιανού μαθητή από το Μισούρι, που απειλήθηκε ότι το πτυχίο του θα παρακρατηθεί επειδή αρνήθηκε να υποστηρίξει την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια με επιστολή του προς το νομοθετικό σώμα της πολιτείας.