4 Σεπ 2013

Απεργία εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδος και Πουλίου). 
      Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ ζητούν από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση «στα καυτά προβλήματα του ΙΓΜΕ που συνεχώς οξύνονται», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση. 
      «Ενώ οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ τον Νοέμβριο του 2011 ήσαν 393 και σήμερα έχουν απομείνει 274 ΥΠΕΚΑ και Διοίκηση του ΕΚΒΑΑ μεθοδεύουν νέα μείωση προσωπικού. Αυτό προσπαθούν να το υλοποιήσουν με την προώθηση Οργανογράμματος και Κανονισμού Προσωπικού, ενώ παράλληλα επιχειρούν να αλλοιώσουν τον εφαρμοσμένο ερευνητικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου υποβαθμίζοντας μέχρι εξαφάνισης την έρευνα για ενεργειακές πρώτες ύλες, την μεταλλευτική έρευνα και τις μονάδες τεχνικής υποστήριξης των ερευνητικών έργων. 
    Επίσης προωθούν αντιδραστικές ρυθμίσεις σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου προκειμένου να δημιουργούν “επίορκους”, ενώ μέσα από την “αξιολόγηση” ετοιμάζουν διαθεσιμότητες δηλ. απολύσεις. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Αύγουστο, ενώ προωθούνται νέες περικοπές μισθών που φθάνουν το 50% σε σχέση με το 2011με μια αυθαίρετη ερμηνευτική εγκύκλιο του ΓΛΚ. Η εγκύκλιος αυτή κατά τους νομικούς συμβούλους της Διοίκησης θεωρούν ότι δεν πρέπει να εφαρμόσθει. Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ εμπαίζονται αφού τους καθυστερούν πάνω από 3 χρόνια τις νόμιμες αποζημιώσεις και παροχές που δικαιούνται. 
     Δεδομένου ότι ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ (ουσιαστικά καταργείται ο ρόλος του), κινδυνεύουν να χαθούν έργα του ΕΣΠΑ 25 εκατ. Ευρώ που έχουν εγκριθεί και ορισμένα έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούνται, είναι απαραίτητο να παραμείνει όλο το προσωπικό και να γίνουν 125 προσλήψεις άμεσα Επιστημονικού Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού. 
      Καλούμε Συνδικάτα, Επιστημονικούς φορείς και Κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων που είναι αγώνας για την διατήρηση και την ανάπτυξη του ΙΓΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΙΓΜΕ.