15 Οκτ 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΑΙΩΝΑ!

Σύμφωνα με το περιοδικό Ancient America, βρέθηκε μέσα σε δάσος του Connecticut η παλαιότερη Χριστιανική Εκκλησία του 5ου αι.της Βορείου Αμερικής και συνδέεται με ένα ταξίδι των Βυζαντινών μοναχώνπου διέφυγαν από τη Βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα, στην Αμερική μετά από τις εισβολές βανδάλων. 
    Βρέθηκαν μονογράμματα του Χριστού στην Ελληνική, κολυμβήθρες, καθέδρα ή θρόνος, κηροπήγια και ένα βωμός. Οι επιγραφες τοποθετούν το χτίσιμό της περί το 480 μΧ. 
      Το μυστηριώδες χειρόγραφο 
     Το χειρόγραφο ενός μοναχού πού επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ήττα των Βανδάλων το 534 μ.Χ. επί Ιουστινιανού, εξηγεί το ταξίδι των συνασκητών του στην Βόρειο Αμερική. Ειδικότερα αναφέρεται στην καταστροφή από φωτιά, την λεηλασία, και την τελική διαφυγή της χριστιανικής κοινότητας προς " την Γή πού δύει ό ήλιος " στό Asq Sammal ή στην Γή τού Βορρά, με πολλά καράβια. Στο χειρόγραφο γίνεται λόγος για μία"βορειοδυτική πορεία από το Μαρόκο...". 
      Στα ευρήματα τού Κονέκτικατ βρέθηκαν και τα ακόλουθα: 
   1) Ένα σύνολο από 96 τρύπες ή σκαλίσματα με Χριστιανικά σύμβολα ή μονογράμματα τού Χριστού και της Παρθένου Θεομήτορος. μερικά έχουν σχήμα ψαριού με γράμματα ΙΧΘΥΣ ( από τα αρχαία χριστιανικά Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ ). 
   2) Ένα κηροπήγιο από 14 τρύπες για τοποθέτηση κεριών και λαμπάδων με χαραγμένα επάνω του Βυζαντινά γράμματα IC , και με ενδιάμεσο σύνδεσμο μεταξύ τού I και τού C ώστε να σχηματίζουν το όνομα "Ιησούς", και με ένα βυζαντινό σύμπλεγμα επάνω τους. Ή βάση τού κηροπήγιου είναι σε Ελληνικό Δωρικό ρυθμό ! 
   3) Ένα άλλο σχέδιο από κύπελλο φέρει τα Βυζαντινά γράμματα " ΜΡ" για το "Μήτηρ" που αναφέρεται στην λέξη "Μητέρα", για την Θεοτόκο Μαρία. 
   4) Βρέθηκαν ακόμη 2 εξαιρετικά εντυπωσιακά βαπτιστήρια, ένα ορθογώνιο και ένα σε σχήμα φλόγας( σύμβολο τού Αγίου Πνεύματος πού λαμβάνεται στο βάπτισμα),και με 9 τρύπες για κεριά. Οκτώ, για την 8η μέρα μετά την Σταύρωση, πού έχουμε την Ανάσταση, και ή 9η για την πασχαλινή λαμπάδα, συμβολική τού Χριστού. 
   5) Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις με νερά και ψάρια πού ξεχύνονται στον Ωκεανό, συμβολικό των νεο-βαπτισθέντων Χριστιανών γνωστών ως "μικρών ψαριών" πού αναδύονται από τα νερά της αιωνίου ζωής, μετά το βάπτισμα. 
   6) Ένας σκαλιστός θρόνος, δίπλα στο βαπτιστήριο, είναι και ο επισκοπικός θρόνος επιβλέποντος τού επισκόπου στα τού βαπτίσματος.