4 Οκτ 2013

Athens Flying Week 2013

Το Athens Flying Week, η μεγαλειώδης, διεθνής αεροπορική γιορτή της Αθήνας ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις της την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα προσέλευση θεατών στους χώρους του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τατοϊου. 
      Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα που πρόσφεραν οι κορυφαίοι πιλότοι του κόσμου με τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη επιδεικνύοντας τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους στο φιλόξενο αττικό ουρανό, που αποδείχθηκε το καλύτερο φόντο για να ξεδιπλωθεί η μαγεία των πτήσεων. 
      Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αεροπορικό συνέδριο, στο ξενοδοχείο Divani Caravel με ξεχωριστούς ομιλητές τους ειδικούς κ.κ. Πάνο Γ. Ορφανό, Γιούλη Καλαφάτη, Κωνσταντίνο Ρωσσίδη, Γρηγόρη Π. Κυριάκου, Κωνσταντίνο Πατούρα, Παναγιώτη Δημητριάδη, Γεώργιο Αυλωνίτη , Παναγιώτη Κοσυβάκη, Ζήση Πεχλιβανούδη, Αντώνη Κουσουδάκη. 
      Μια ημέρα πριν από τις κεντρικές εκδηλώσεις, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η παραλία του Παλαιού Φαλήρου πλημμύρισε από κόσμο που γέμισε κάθε γωνιά της «ελληνικής ριβιέρας» για να απολαύσει το φαντασμαγορικό pre-show, με το Alpha Jet της Red Bull, τον παγκοσμίου φήμης νούμερο ένα πιλότο της Breitling Francesco Fornabaio και τρία υδροπλάνα της AVIODREAM με πιλότους τον Μ. Αναστασίου, Γ. Αλεβίζο και Κ. Ρωσσίδη. 
      Το μεγάλο αεροπορικό πάρτυ από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στήθηκε σε μια έκταση όπου λειτουργούσε εμπορική έκθεση, παιδικό πάρκο και χώρος αναψυχής. 
       Πρωταγωνιστές ήταν οι ομάδες αεροπορικών επιδείξεων της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo Team), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (“ORLIK” Aerobatic Team), οι The Flying Bulls Team της Red Bull (Alpha Jet), και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio (BREITLING), Jurgis Kairys (VOSTOK EUROPE), Luca Bertossio (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακροβατικών με Ανεμόπτερο), το σμήνος των βετεράνων Blu Circe ( που μας έδωσαν ένα εντυπωσιακών θέαμα ακροβατικών ελιγμών και ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 70) καθώς και η ομάδα των Ιταλών πιλότων Α.ΜΕ.Α. WEFLYTEAM (οι πιλότοι που σχημάτιζαν καρδιές στον ουρανό και μας έμαθαν πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον άνθρωπο που έχει θέληση). 
    Ενθουσιασμό προκάλεσε το “touch and go” που πραγματοποίησε το AIRBUS A-320 της AEGEAN AIRLINES στο διάδρομο του Τατοϊου και συγκέντρωσε το χειροκρότημα των περισσοτέρων από 30.000 επισκεπτών που βρίσκονταν εκεί το απόγευμα της Κυριακής. 
     Από πλευράς Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» Τ-6 Demo Team, τα ελικόπτερα SUPER PUMA και αεροσκάφος C-130, ο Στρατός Ξηράς με τα ελικόπτερα APACHE και CHINOOK καθώς και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο ΑΒ-212 με τους κορυφαίους κυβερνήτες τους, οι οποίοι εκτέλεσαν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανοι για το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
     Ακόμα, εντυπωσίασαν τα ελικόπτερα με τους κορυφαίους πιλότους Ηλία Σοφιανό της SUPERIOR AIR και Δημήτρη Βερβερέλη με τη WARTER AVIATION, καθως και το αεροσκαφος FAIRCHILD METRO III της EPSILON AVIATION. 
    Τέλος, ρίψεις αλεξιπτωτιστών από την HELLENIC SKYDIVERS και πτήσεις αερομοντελισμού συμπλήρωσαν το θέαμα. 
      Το Athens Flying Week μετά τη φετινή ενθουσιώδη υποδοχή που είχε από το κοινό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθιερώνεται ως μια από τις αγαπημένες μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο λεκανοπέδιο και ανανεώνει το ραντεβού του με όλους τους φίλους της αεροπορίας για το 2014, κρατώντας τους ενήμερους για όλα τα νέα της διοργάνωσης τόσο μέσα από την ιστοσελίδα μας www.athensflyingweek.gr, όσο και από τη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/AthensFlyingWeek . 
       Το Athens Flying Week διοργανώθηκε από τον Δήμο Αχαρνών και την P.C. Podimatas Audiovisual S.A. με συνδιοργανωτή το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώ συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή διοργάνωση του η Πολεμική Αεροπορία, ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, ο HAPCO, το Marketing Greece, η ΑΟPA Hellas και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής. 
      Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week κύριος Παναγιώτης Ποδηματάς δήλωσε : 
      « Αγαπητοί φίλοι, 
       Το Athens Flying Week 2013 είναι τώρα παρελθόν και θέλω να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ τα πληρώματα από το εξωτερικό, την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, τον Ελληνικό Στρατό και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τους σπουδαίους Έλληνες αερoπόρους και αερομοντελιστές, τους πιλότους που έφτασαν με τα αεροπλάνα τους, τους ομιλητές του Συνεδρίου μας, τους επισκέπτες από όλη της Ελλάδα και το εξωτερικό και φυσικά τους 50.000 θεατές, μικρούς και μεγάλους, που παρακολούθησαν το event στις τρείς αυτές ημέρες. 
     Υπάρχουμε γιατί εσείς είστε εδώ, όσοι από την Πολεμική Αεροπορία μας είδατε θετικά και εργαστήκατε σκληρά για τη διοργάνωση, οι χορηγοί μας, η Οργανωτική Επιτροπή και οι εθελοντές ( που εργάστηκαν τόσο σκληρά και υποδειγματικά), οι συνδιοργανωτές Δήμοι Αχαρνών και Παλαιού Φαλήρου, η AOPA HELLAS και όλοι όσοι εργαστήκατε σκληρά για να γίνει πραγματικότητα το Athens Flying Week 2013! 
     Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καταλυτική τους συνεισφορά στους χορηγούς μας, αυτούς που πίστεψαν σε εμάς και ταυτίστηκαν με το Athens Flying Week 2013: BREITLING, AirBP, Athens International Airport, Aviodream, AEGEAN AIRLINES, VOSTOK Europe,τους χορηγούς φιλοξενίας Amarilia Hotel, Divani Caravel Hotel, NJV Athens Plaza, Crown Plaza, ASTIR PALACE καθώς τους υποστηρικτές μας NOVA, Kathimerini International Edition, Direction, airforce.gr, RemoveBeforeFlight, ELIT Language Services, τη SWISSPORT και το Δήμο Αθηναίων που μας έθεσε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης. Σας ευχαριστώ όσους, θα τα ξαναπούμε όλοι μαζί στο Athens Flying Week 2014!!!» 
   Εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο http://www.podimatas.gr/upload/AFW2013_T_Photos.zip 
      Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την Στεφανία Καρκούλη στο 210 60 36 111 (εσωτ. 106) ή στο skarkouli@podimatas.gr ,