25 Οκτ 2013

Τζιτζικώστας : Tου δημάρχου του αρέσουν άλλου είδους ...Παρελάσεις !

Τζιτζικώστας σε Μπουτάρη: "Ξέρουμε, σε αρέσουν άλλες... παρελάσεις! "Αποστομωτική απάντηση του Περιφερειάρχη στον κυρ- Γιάννη  
     Επιδείνωση στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης. 
      Αφορμή, η πρόσκληση την οποία απεύθυνε ο Τζιτζικώστας σε εκπρόσωπο του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και η έντονη αντίδραση του δημάρχου ο οποίος απείλησε ότι δεν θα παραστεί σε αυτή, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει την πρόσκληση. 
      Στην απάντηση του ο κ. Τζιτζικώστας όχι μόνο δεν ανακαλεί μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις. 
      Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας: 
      Στη δήλωση του αναφέρει, ότι εφαρμόζει «τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων» και ότι ο ίδιος «λειτουργεί πάντα θεσμικά, εντός του νόμου γιατί αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν όλοι, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημοκρατία δεν πλήττεται από την τήρηση των νόμων, η δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα από όσους επιμένουν να τους καταπατούν». 
     Ενώ συνεχίζει λέγοντας «Το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο»