2 Νοε 2013

Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα!

Στο δρόμο βρέθηκε μια οικογένεια ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην Ξάνθη όταν το σπίτι τους βγήκε σε πλειστηριασμό για οφειλή 1.700 ευρώ σε κοινόχρηστα  
     Το πρωί της Παρασκευής δικαστικός επιμελητής τους επέδωσε την έξωση μετά τον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την οικογένεια Μουρουζίδου το σπίτι πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ όταν η αξία του διαμερίσματος εκτιμάται σε 140.000 ευρώ. 
     «Εγώ κατάφερα να συγκεντρώσω περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησα, αλλά όταν πήγα να τα δώσω για το χρέος ήταν πλέον αργά» ανέφερε η Τόνια Μουρουζίδου για να συμπληρώσει πως «εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ». 
     Η υπόθεση αυτή που φαίνεται ωστόσο πως έχει βαθύτερες προεκτάσεις απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, καθώς προκαλεί εντύπωση για ένα όχι και τόσο σπουδαίο χρέος κάποιος μπορεί να χάσει το σπίτι του. 
     Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της κα Μουρουζίδου, συνελήφθη την ημέρα της έξωσης, καθώς φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι εφόσον εφαρμοστεί η έξωση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος. 
     Με πληροφορίες από thrakitoday.com