3 Δεκ 2013

Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αχαρνών ‐ Κατάθεση αιτήσεων υποψηφίων επωφελουμένων

Όπως είναι γνωστό η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο «ΝΟΣΤΟΣ» με τη σύμπραξη του Δήμου Αχαρνών και της Εύξεινης Πόλης υλοποιεί το πρόγραμμα «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007‐ 2013. 
     Το Σχέδιο Δράσης αφορά τη δημιουργία δομών άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας. Συγκεκριμένα στο Δήμο μας λειτουργούν Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή παροχής συσσιτίου, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης. 
    Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θέλουν να εγγραφούν ως ωφελούμενοι/ες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Φαρμακείο ή στη Δομή παροχής συσσιτίου θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά, βάσει των οποίων θα διαμορφωθεί ο τελικός κατάλογος δικαιούχων. 
   Πληροφορίες, κατάθεση αιτήσεων και συγκέντρωση δικαιολογητικών στις εξής διευθύνσεις:
   - στα γραφεία της Εύξεινης Πόλης, Θεσσαλίας 60 και 
   - στη Δομή του Σχεδίου Δράσης, Αγ. Τριάδος 86, Αχαρνές. 
     Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28 Νοεμβρίου 2013 – 13 Δεκεμβρίου 2013 
    Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 16.00 
    Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2102406732, 2102476908 και στα www.nostos.org.gr και www.acharnes.gr 
     Δυο λόγια για το ΝΟΣΤΟ: 
    Η Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «ΝΟΣΤΟΣ» δημιουργήθηκε το 1995 από Ποντιακά σωματεία με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα λειτουργεί αδιάλειπτα, αναπτύσσοντας δράσεις κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αποκτώντας πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα υποστήριξης της κοινωνικής ένταξης και μέριμνας. 
      Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια αυτή παρακαλούνται να επικοινωνήσουν είτε με τις δομές είτε στο τηλεφωνικό κέντρο του 
   ΝΟΣΤΟΥ 210 88 15 310.