3 Δεκ 2013

"Τούρκος σήμαινε γάιδαρος" - "Δεν υπάρχει τουρκική φυλή"!

Αποκαλύψεις δύο διαμορφωτών γνώμης στη Τουρκία, είχαμε από δύο Τούρκους διανοούμενους, οι οποίοι αμφισβητούν τον πυρήνα του κεμαλικού κράτουςπου στηρίζεται στο σλόγκαν "είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος", αλλά και την ίδια την ύπαρξη της τουρκικής φυλής. 
     Ο χαρακτηρισμός «Τούρκος» σήμαινε γάιδαρος στην οθωμανική εποχή και ήταν ένας άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός, και το δήλωσε δημόσια, ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστήμιου Gazi της Άγκυρας, Cemalettin Taşkıran. 
       Ο γνωστός Τούρκος καθηγητής υποστήριξε με έμφαση ότι το να λένε οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας με υπηρηφάνεια ότι είναι Τούρκοι, είναι εκ των άνωθεν επιβολή μετά από την κατασκευή μιας τεχνητής τουρκικής εθνικής ταυτότητας από τον ίδιο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. 
       Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου καθηγητή ήρθαν αμέσως μετά την επίσης πρωτοφανή δήλωση- ομολογία,που έκανε σε ένα δημόσιο πάνελ στο πανεπιστήμιο της Baypurt ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ισλαμικού κόμματος του Ταΐπ Ερντογάν, καθηγητής, Yasin Aktay, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ… τουρκική φυλή"! 
       Ο καθηγητής ιστορίας Cemalettin Taşkıran δήλωσε με έμφαση πως η ιστορική αλήθεια είναι ότι η λέξη Τούρκος ήταν ύβρις και σήμαινε με λίγα λόγια… γάιδαρος, ενώ ήταν μεγάλη ντροπή κάποιος να χαρακτηρίζονταν σαν Τούρκος. 
    Κάτι γνώριζε ο Πατροκοσμάς όταν έλεγε για επερχόμενα μελλοντικά γεγονότα "Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά"