9 Απρ 2014

ΗΠΑ: Ο εφιάλτης του πολέμου στο Ιράκ δεν γνωρίζει ανακωχή: κάθε μέρα αυτοκτονούν 22 βετεράνοι

Réseau International (μτφ. Κριστιάν) Το δημόσιο εμφανιζόμενο μόνιμο άγχος των Αμερικανών για τους πολέμους που κάνουν, είναι να ελαχιστοποιήσουν τις ανθρώπινες απώλειες τους. Φυσικά, τα κάνουν όλα λάθος. Αν και δεν είναι ο εχθρός που τους σκοτώνει, είναι οι ίδιοι οι οποίοι το αναλαμβάνουν είτε αλληλοσκοτώνονται είτε αυτοκτονούν. Με 22 βετεράνους που αυτοκτονούν κάθε μέρα, σε ένα χρόνο, είναι σχεδόν μια ολόκληρη στρατιά που εξαφανίζεται από μόνη της. Εάν προσθέσουμε αυτούς που σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται στην μάχη, αλλά για τους οποίους δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, σύντομα η κατάσταση θα είναι κόλαση στον αμερικανικό στρατό. 
      Οι πρόσφατες τουφεκιές , που ριχτήκαν στη βάση του Fort Hood (Texas), έφεραν στο φως τα προβλήματα των Αμερικανών στρατιωτών που επιστρέφουν από τις εμπόλεμες ζώνες. Σε αυτή τη στρατιωτική βάση, υπήρχαν τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς ενός βετεράνου του πολέμου με ψυχικές διαταραχές που αυτοκτόνησε στη συνέχεια, μετά τον πυροβολισμό. Ivan Lopez in a photo provided by the Puerto Rico National Guard. Puerto Rico National Guard/Handout via Reuters 
       Ο σκοπευτής είχε υπηρετήσει στο στρατό το 2011 και ήταν υπό παρακολούθηση για να προσδιοριστεί αν έπασχε από μετατραυματικό στρες. Ο άμεσος ανώτερος του επιβεβαίωσε ότι ήταν σε απελπιστική ψυχική κατάσταση. 
      Σύμφωνα με το Τμήμα Υποθέσεων των Βετεράνων (Veterans Affairs Department, VAD), φέτος, πάνω από 2.000 βετεράνοι έχουν ήδη αυτοκτονήσει. 22 Αμερικανοί βετεράνοι αυτοκτονούν κατά μέσο όρο ανά ημέρα . Πρόκειται για μια αληθινή «επιδημία αυτοκτονιών», αναφέρει η οργάνωση. 
       Οι Βετεράνοι παραπονιούνται για εφιάλτες, αναδρομές στο παρελθόν (flashbacks), αλλαγές της προσωπικότητας, διαταραχές του ύπνου και αυτοκτονικό ιδεασμό, σύνδρομο μετα-τραυματικού στρες (PTSD ή post traumatic stress disorder). 
      Σύμφωνα με το VAD, τα συμπτώματα συχνά δεν εμφανίζονται παρά πολύ αργότερα μετά την επιστροφή τους από τον πόλεμο. Σύμφωνα με έρευνα από τους Washington Post / Kaiser Famil Foundation , φαίνεται ότι το 51% των βετεράνων του Ιράκ και του Αφγανιστάν γνωρίζουν κάποιον που αυτοκτόνησε η επιχείρησε να αυτοκτονήσει. 
    http://www.express.be/joker/fr/world/le-cauchemar-de-la-guerre-en-irak-ne-connait-pas-de-treve-chaque-jour-22-veterans-se-suicident.htm 
   http://reseauinternational.net/cauchemar-guerre-en-irak-connait-pas-treve-chaque-jour-22-veterans-se-suicident 
     infognomonpolitics