27 Αυγ 2014

ΡΚαθολικός Αρχ. Νάξου Νικόλαος: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ασυμβίβαστο με το ελληνοχριστιανικό πνεύμα

Ο αιρετικός "Αρχιεπίσκοπος" βάζει τά γυαλιά στούς δικούς μας "Ορθοδόξους". 
   Μέχρι και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου Νικόλαος αντιτάχθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το "ασυμβίβαστο με το ελληνοχριστιανικό πνεύμα", αλλά οι δικοί μας Συνοδικοί κωφεύουν.. 
      Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου Νικολάου: 
      Ο σεβασμός του ανθρώπινου προσώπου είναι το πρώτιστο καθήκον κάθε σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας. Αυτή η αλήθεια δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα δημοκρατικό καθεστώς, πόσο μάλλον από ένα Χριστιανικό. Η Χώρα μας έχει καθήκον πριν από όλα τα άλλα Κράτη να προσαρμόσει τη νομοθεσία της, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρέπεια του ατόμου, «ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους, αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου». (Α7γ) Κανείς δεν το αρνείται αλλά χρειάζεται προσοχή και διευκρίνιση αυτή η φράση, από το αλλά και έπειτα. 
       Δε νομίζουμε πως υπάρχουν άτομα ή θεσμοί οι οποίοι είναι αντίθετοι προς μία τέτοια νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος κάθε ατόμου. Εξ άλλου αυτό ήδη προβλέπεται από το Σύνταγμα της Χώρας μας. 
      Το κείμενο του Νομοσχεδίου έχει γενικότητες που μπορεί να δώσουν λαβή για παρερμηνείες και επεκτάσεις σε άλλους τομείς που σίγουρα θα δημιουργήσουν απρόσμενες καταστάσεις. 
      Η ύπαρξη εντός τέτοιου Νομοσχεδίου, όπως αυτό έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση, μπορεί να οδηγήσει σε πρακτικές που δε θα σέβονται την ιδιαιτερότητα της πατρίδας μας, η οποία έχει μία παράδοση δική της που βασίζεται στις πανανθρώπινες αξίες και τις Χριστιανικές αρχές. Βασίζεται στη Θρησκεία της αγάπης που δίδαξε ο Χριστός, αυτήν μας μετέδωσαν οι Απόστολοι και Ευαγγελιστές και μας διέσωσε η Ιερή Παράδοση και η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. 
       Δεν είναι δυνατόν οι Νομοθέτες της Πατρίδας μας που ομνύουν «στο όνομα της Αγίας ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος» πριν αναλάβουν το νομοθετικό τους έργο, στη συνέχεια να νομοθετούν εναντίον του Ενός και Τριαδικού Θεού. Αυτά δε μπορούν να συνυπάρξουν. 
        Το Κράτος μας, που είναι κατά την απόλυτη πλειονότητά του Χριστιανικό, έχει το καθήκον να υπερασπίζεται τη Χριστιανική Διδασκαλία. Διαφορετικά το Κράτος ας πάρει το δικό του δρόμο και ας αφήσει ελεύθερη την Εκκλησία να κηρύττει και να εφαρμόζει τη δική της διδασκαλία. Όμως θα πρέπει να την εναγγαλίζεται μόνο στις παραμονές των εκλογών! 
       Ζητάμε λοιπόν από τους Νομοθέτες της Πατρίδας μας να δείξουν περισσότερη προσοχή στην ταυτότητα της Χώρας μας. Η Χώρα μας έχει διδάξει πολλά στους άλλους λαούς, ας συνεχίσει να διδάσκει τις αρχές που είναι: Πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Αυτή είναι η αληθινή πρόοδος διότι θεωρεί τον άνθρωπο πρόσωπο, προσωπικότητα κι όχι αριθμό. 
        Πολλοί αναγνωρίζουν και μας ευγνωμονούν για όσα διδάξαμε στους άλλους λαούς, ας συνεχίσουμε να διδάσκουμε με αγάπη, και με σεβασμό προς τη διαφορετικότητα του άλλου προστατεύοντας τα σταθερά θεμέλια ενός σύγχρονου Κράτους που είναι η Πατρίδα, η Θρησκεία και η Οικογένεια. 
        Αν το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο διασφαλίζει και προστατεύει αυτό το ιερό τρίπτυχο, τότε είναι ευπρόσδεκτο! 
    +Νικόλαος 
  Καθολικός Αρχιεπίσκοπος 
  Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου Μητροπολίτης παντός Αιγαίου