3 Αυγ 2014

«Η Κύπρος ήταν και είναι Ελληνική»

Δρ. Ντίνος Αυγουστή * 
 Agora Dialogue 
 Η Κύπρος ήταν και είναι Ελληνική»: Η δήλωση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον εθνικιστή Έλληνα Κύπριο(οποία κατάντια αλήθεια να αποκαλείται εθνικισμός ο άδολος πατριωτισμός!), αλλά σε μια Τουρκάλα!!! Πρόκειται για την UzayBulutπου το είπε προσφάτως και το έγραψε επίσης, σε άρθρο της -και κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου- θέλοντας να διακωμωδήσει από την μια την υποκρισία Ερντογάν για την Γάζα, όπου κάνει λόγο για τυραννία του Ισραήλ (και ασφαλώς έτσι είναι), που πραγματοποιεί μια ανελέητη στρατιωτική επίθεση κατά των Παλαιστινίων αμάχων ως επί το πλείστον πολιτών, συγκρίνοντας την με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974!! 
      Ναι, ναι αυτά τα λέει και τα γράφει με ύφος εξαιρετικά αυστηρό, μια Τουρκάλα, η οποία στο άρθρο της κάνει λόγο για εισβολή εποικισμό και εθνικό ξεκαθάρισμα!! Είναι δύσκολο γράφει χαρακτηριστικά να πιστέψει κανείς, αλλά ωστόσο είναι αλήθεια: «Η τουρκική εισβολή εορτάζεται επισήμως σαν γιορτή της ειρήνης». Όλος ο κόσμος αναφέρει ακόμα έγινε μάρτυρας για το τι έκανε η Τουρκία το 1974, για το οποίο πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, εθνικό ξεκαθάρισμα, και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτισμικό βιασμό της Κύπρου…. 
        Και συνεχίζει: «….Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η ιστορία είναι εκεί, για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν Ελληνική 3500 χρόνια και χριστιανική 2000 χρόνια! Ποτέ η Τουρκοκυπριακή μειονότητα στην σύντομη παρουσία της στη Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 π.Χ. μέχρι τον 20ο αιώνα, το βόρειο τμήμα του νησιού ήταν πάντοτε Ελληνικό και στην συνέχεια «Χριστιανικό». 
        Μια Τουρκάλα λοιπόν που τολμά να πει όσα εμείς φροντίσαμε από καιρό, στο πλαίσιο μιας καλοστημένης και ελεγχόμενης από την ξένη προπαγάνδα επαναπροσέγγισης, να ξεχάσαμε. Μια επαναπροσέγγιση, χωρίς κανένα συγκεκριμένο πλαίσιο που να υποβοηθά προς την κατεύθυνση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Επαναπροσέγγιση που αρχίζει και τελειώνει με κάποια τοπικά ελληνοτουρκικά πανηγυράκια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προβάλλουμε τον κοινό πολιτισμό Ελλήνων και Τούρκων, ο οποίος ωστόσο διαφέρει από την γη μέχρι τον ουρανό! Απόλυτη υποταγή στην παγκοσμιοποίηση δηλαδή! 
        Για να έλθουν ευτυχώς συχνά πυκνά κάποιοι Τούρκοι ως επί το πλείστον διανοούμενοι και δημοσιογράφοι και να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους, υπενθυμίζοντας μας πως η φιλία, η συνεργασία και η ειρήνη δεν πρέπει να οικοδομηθούν πάνω στην πολιτισμική και Εθνική μας ισοπέδωση, αλλά με τον αλληλοσεβασμό και την πλήρη κατανόηση όσων μας χαρακτηρίζουν, Έλληνες και Τούρκους, στους αιώνες των αιώνων. 
        Τους τουρκικούς σχεδιασμούς δυστυχώς, όμως, υποβοηθά τα μέγιστα και η στάση των απλών πολιτών της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια και την κατοχή και τις τεράστιες συνέπιες της!!! Τώρα πια το ψευδοκράτος, για την πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων, αποτελεί έναν πρώτης τάξεως τουριστικό προορισμό και όχι ένα παράνομο κράτος! Όσο για τις κατεχόμενες περιουσίες, ήδη ένα μεγάλο ποσοστό τους πουλήθηκε στον κατακτητή από τους ίδιους τους εκτοπισμένους!! Έτσι, την ίδια ακριβώς ώρα που κάποιοι Τούρκοι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι τολμούν και λένε τα πράγματα με το όνομα τους, την ώρα που τεχνηέντως αλλοιώνεται η πραγματική σύνθεση του Κυπριακού πληθυσμού, εμείς εξακολουθούμε να συζητούμε και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής αποδεχόμενοι λύσεις τύπου απαρτχάιντ!! 
       Υ.Γ.: Και για να μην ξεχνιόμαστε: Οι Έλληνες Κύπριοι, αν ληφθεί υπόψη η λαθραία εισροή εποίκων και άλλων ξένων κάθε λογής, είναι μειοψηφία στην ίδια την πατρίδα τους, υποστηρίζει ο Κ. Γιαννάκης Μάτσης, ο πιο πατριώτης και νούσιμος πολιτικός που γέννησε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία!! 
  * Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας 
  Από το Μονάγρι Λεμεσού