25 Οκτ 2014

Κήρυξη του Δήμου Αχαρνών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αχαρνών παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου, των Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα κ. Κατσιγιάννη, εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας με στόχο να ξεκινήσουν αμέσως οι αυτοψίες στην πόλη, στις οικίες και τα καταστήματα που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία. 
      Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την θεομηνία στην πόλη 
 1. Ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν αμέσως οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο Δήμος Αχαρνών να κηρυχτεί ως πλημμυρόπληκτος 
 2. Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε ήδη τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα διάφορα φερτά υλικά και μπάζα 
 3. Ο Δήμος ξεκινά αμέσως την αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και την σήμανση επικίνδυνων σημείων 
 4. Ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές 
     Επίσης συστάθηκε Επιτροπή που αποτελείται από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Πολυμενέα, Διοίκησης και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιο Χίο και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Γιώργο Δασκαλάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πολιτικό Μηχανικό κ. Στέργιο Πεδιαδίτη και των Διευθυντών των Υπηρεσιών κκ. Αγγελή και Γιώτη. Ακόμη συστάθηκαν Επιτροπές από τον Δήμο και την Περιφέρεια προκειμένου να κάνουν αποτίμηση των ζημιών. 
      Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Αχαρνών είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. 
    Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.