7 Οκτ 2014

Τα αποτελέσματα της Αμερικανικής πολιτικής - "Το Κόσοβο είναι άντρο στρατολόγησης ισλαμιστών" αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ

Αυτά είναι τα έργα του δημιουργήματος των Αμερικανών στα Βαλκάνια - το Κόσοβο. Ο Γερμανός συντάκτης αναφερόμενος στους τζιχαντιστές που εντάσσονται στην τρομοκρατική ομάδα του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώνει ότι «σε σύγκριση με τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου μειώθηκε ο αριθμός των μουσουλμάνων που πηγαίνουν για τζιχάντ, στο Κοσσυφοπέδιο αντίθετα αυξήθηκε, όπου από την περιοχή αυτή σημαντικός αριθμός νέων βρίσκονται στα πεδία των μαχών και εκεί πεθαίνουν». 
        Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόσληψη των νέων για τζιχάντ στη Συρία και το Ιράκ έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο ρεύμα εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας, σε συνδυασμό με τα κηρύγματα των ιμάμηδων στα τζαμιά του Κοσσυφοπεδίου, των οποίων οι νεαροί μουσουλμάνοι παρακολουθούν και ενστερνίζονται την ιδεολογία τζιχάντ (ιερός πόλεμος κατά των απίστων). 
       «Το ανησυχητικό είναι ότι παρά τις συλλήψεις που έγιναν από την αστυνομία, σε κυκλώματα διακίνησης τζιχαντιστών, το ρεύμα για τζιχάντ αντιμετωπίζεται από πολλούς εγχώριους και ξένους παρατηρητές με σκεπτικισμό, αφού πολλά κηρύγματα φανατικών ιμάμηδων για ριζοσπαστισμό, δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν στενές σχέσεις με πολιτικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου», σημειώνει το δημοσίευμα.

1 σχόλια :

Νικολοβιέννης Σπυρίδων είπε...

Πιὸ δημοσίευμα;Ποίου συντάκτη;Πότε;καὶ σὲ ποῖον μέσο; Αὐτὸ ρὲ παιδιὰ δὲν εἶναι ἀναφορὰ ποὺ στηρίζεται στὴν σοβαρότητα καὶ τὴν εἰδησιογραφικὴ δεοντολογία!