27 Δεκ 2014

Απίστευτο! 11χρονο κορίτσι επίσκοπος στην Βρετανία

Μά αυτές τίς ημέρες δέν βλέπουμε κάτι διαφημίσεις στήν τηλεόραση, πού δείχνουν παιδιά νά παριστάνουν τούς μεγάλους καί μεγάλοι νά παιδιαρίζουν; 
    Αν και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Rev Λίμπι Lane ανακοινώθηκε ως πρώτη γυναίκα επίσκοπος του Ηνωμένου Βασιλείου. λίγοι γνωρίζουν ότι ένα 11χρονο κορίτσι την ξεπέρασε στον τίτλο της πρώτης γυναικας επισκόπου της Βρετανίας. 
       Η Rebecca Howarth, μια μαθήτρια από το Μάντσεστερ, έγινε «κορίτσι επίσκοπος» στις αρχές αυτού του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναλάβει την ευθύνη του τοπικού Ενοριακού Ναού της Όλνταμ αυτό το μήνα, μέχρι τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου. 
     Πρόκειται για μια περίεργη παράδοση στη Βρετανία όπου συνήθως αναλάμβαναν αυτό το ρόλο "αγόρια-επίσκοποι" με σκοπό να ενισχυθεί η πίστη στην νεολαία! Μετακινούν τον κλασσικό Επίσκοπο από την θέση του και αναλαμβάνουν εκείνα το ρόλο του. 
      Φέτος για πρώτη φορά ένα κορίτσι ανέλαβε αυτό το ρόλο. Η Rebecca δηλώνει ενθουσιασμένη. "Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη από τότε που έμαθα ότι επρόκειτο να είμαι το κορίτσι επίσκοπος" λέει. "Πραγματικά οι γυναίκες είναι εξίσου καλές με τα αγόρια νομίζω, είναι και οι δύο ίσοι μεταξύ τους. Εάν ένα αγόρι μπορεί να είναι επίσκοπος, δεν βλέπω γιατί τα κορίτσια δεν μπορούν.     
     "Όταν είχε επιλεγεί στην αρχή του μήνα, ανέλαβε μια παραδοσιακή τελετή όπου επρεπε να απευθύνει μερικές προσευχές. Η Rebecca δηλώνει ευτυχισμένη που είναι Χριστιανή: «Μου αρέσει πραγματικά αυτό που συμβαίνει στην εκκλησία. Μερικές φορές, πριν γίνω κορίτσι επίσκοπος είχα μια σύντομη προσευχή να διαβάσω. Μου αρέσει να μαθαίνουμε για τον Θεό και τον Ιησού και άλλα. "