12 Μαρ 2015

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις 
      Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. 
      Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-3-2015, στην περιοχή των Αχαρνών, πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 13, 16, 16, 22 και 23 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους. 
      Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων. 
     Ειδικώτερα, οι δράστες μίσθωναν ΤΑΞΙ από διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τα οδηγούσαν στην περιοχή των Αχαρνών, εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ Αγίας Σωτήρας, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας ή με την απειλή μαχαιριών, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. 
     Σε άλλες περιπτώσεις τοποθετούσαν πέτρες επί του οδοστρώματος, σε διάφορες οδούς στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, διέκοπταν την κυκλοφορία των οχημάτων, ακινητοποιούσαν τους διερχόμενους οδηγούς και με τη χρήση σωματική βίας ή με την απειλή μαχαιριών τους λήστευαν. 
       Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δεκαεπτά (17) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και μία (1) διάρρηξη-κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 
     Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.