21 Μαρ 2015

Συνάντηση Δημάρχου Αχαρνών με Υπουργό Υγείας για τα θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. Ο Δήμαρχος έθεσε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης που υφίστανται οι δημότες των Αχαρνών, αφού το κοντινότερο νοσοκομείο βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τον Δήμο μας. Επίσης τέθηκε το ζήτημα ενίσχυσης σε ιατρικό προσωπικό τόσο του υποκαταστήματος του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) όσο και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού που σήμερα υπολειτουργούν γι’ αυτό τον λόγο ταλαιπωρώντας τους ασφαλισμένους δημότες των Αχαρνών. 
       Ιδιαιτέρως στάθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών στην εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου του ΕΚΑΒ στις Αχαρνές τονίζοντας: «Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας πολυπληθής και μεγάλος σε έκταση Δήμος που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από μεγάλα Νοσοκομεία και η διακομιδή ασθενών και εκτάκτων περιστατικών είναι προβληματική. Η ύπαρξη μονίμου κλιμακίου του ΕΚΑΒ θα εξυπηρετούσε τόσο τον υπερμεγέθη πληθυσμό των Αχαρνών, όσο και των όμορων δήμων. 
       Πέραν αυτών ο Δήμος Αχαρνών έχει παραχωρήσει χώρο για τη στέγαση του κλιμακίου του ΕΚΑΒ (στην περιοχή του προφήτη Ηλία)» 
     Ο νέος Υπουργός Υγείας αμέσως επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ώστε σύντομα να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών από τις Αχαρνές στα κοντινότερα νοσοκομεία, ενώ δεσμεύτηκε επίσης πως θα επιληφθεί ώστε να ενισχυθεί το ΠΕΔΥ με ιατρούς για να μην περιμένουν μέρες για ένα ραντεβού οι ασφαλισμένοι. Την ενίσχυση της Πολυκλινικής έχει ήδη εντάξει ο Υπουργός στο πρόγραμμά του με ειδικότητες γιατρών που σήμερα είτε εξυπηρετούν ταυτόχρονα το Κέντρο Υγείας Κερατέας είτε δεν υπάρχουν, όπως οι παιδίατροι. 
      Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: «Με δεδομένα, τη θεσμική σας ευθύνη στο χώρο της υγείας, αλλά κυρίως την ευαισθησία σας σε θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, προσβλέπουμε στην συνεργασία και συμβολή σας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τους συμπολίτες μας στο Δήμο Αχαρνών»