28 Μαρ 2015

Ιεροσυλία και από το ΚΕΘΕΑ στον Άγιο Δημήτριο Αχαρνών: Έστησαν πάγκο ενημέρωσης τοξικομανών στο προαύλιο του Ναού !!!

Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή Αγίου Δημητρίου – Αχαρνών με την μεγάλη επέλαση τοξοκομανών από όλη την Αττική και όχι μόνο, δεν έχει προηγούμενο. 
   Είναι φαινόμενο καταστροφικό και εγκληματικό για ολόκληρη την πόλη. Είναι γνωστό σε όλους πως με την ανοχή του Δήμου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης ο χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και η απέναντι οδός Βαρδουσίων, εδώ και πέντε χρόνια έχουν μετατραπεί ως το μεγαλύτερο σημείο διέλευσης εκατοντάδων τοξικομανών κάθε μέρα, με όλες τις συνέπειες, της παραβατικότητας, επικινδυνότητας, μετάδοσης ασθενειών κλπ. 
       Πρόσφατα ο τοπικός Σύλλογος επισκέφθηκε τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γιάννη Πανούση, όπου παρέδωσε φάκελλο, με όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις, σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και BLOG, τις τελευταίας τετραετίας. 
    Μεταξύ άλλων, στο διαβιβαστικό φακέλου, το οποίο δημοσιεύτηκε, σε όλα τα ηλεκτρονικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ένα από τέσσερα αιτήματα, που ζητούσαν λύση τάχιστα, ήταν να σταματήσει πια ο χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και η απέναντι οδός Βαρδουσίων, να είναι ο κύριος προορισμός των τοξικομανών, προτείνοντας την άμεση διάνοιξη της οδού Μόρνου, (200 μέτρα πριν τον Ναό Αγίου Δημητρίου) και σύνδεση της με την Λεωφ. Δημοκρατίας. 
       Ακριβώς είκοσι μέρες μετά και συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, οι κάτοικοι, είδαν κατά τις 10.00 π.μ. δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ με πάγκο, καθώς και με άτομα που είναι σε πρόγραμμα, να ενημερώνουν τοξικομανούς τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά τη αποχώρηση των. 
       Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε πολλούς κατοίκους της περιοχής, όπου ο ένας ενημέρωνε τον άλλον, καθώς θεώρησαν πως στην περιοχή τους καταλύθηκε κάθε Ιερό και Όσιο, από τοξικομανείς και θεραπευτικές κοινότητες.   
      «Είναι ή δεν είναι ιεροσυλία, αυτό που γίνεται στο Ναό μας. Σε ποιο άλλο Ναό γίνεται αυτή η κατάσταση, πως θα πάνε να εκκλησιαστούν κάτοικοι και περαστικοί κάθε ηλικίας, βλέποντας πάγκους πότε ΚΕΘΕΑ και πότε ΟΚΑΝΑ στο προαύλιο του Ναού;», έλεγαν κα ξανάλεγαν. 
        Ένας από τους κατοίκους, πήγε ευγενικά και ρώτησε, πως ήλθαν στο σημείο αυτό, και έλαβε την απάντηση, πως έχουν πάρει σχετική άδεια από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Τότε κάποιος άλλος, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, που δήλωσε πως δεν είναι σε γνώση του, του ζητήθηκε να δώσει εντολή να φύγουν από το χώρο του Ναού, δεσμεύτηκε ότι αμέσως θα δώσει εντολή για την απομάκρυνση του κλιμακίου. 
        Επειδή η ώρα είχε ήδη, φθάσει μία το μεσημέρι, το κλιμάκιο, έφυγε μεν, δεν ξέρουμε όμως αν ξαναέλθει. 
       Το περιστατικό αυτό είναι πράγματι πολύ σοβαρό, για την περιοχή και Δήμο και θα πρέπει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, να παρέμβουν αποφασιστικά. 
       Τι μπορεί να σημαίνει για μια περιοχή, όπως αυτή του Αγίου Δημητρίου, όταν κατακλύζεται από τοξικομανείς μεταφερόμενους, και δίπλα από τον Ναό να έρχονται και τα κλιμάκια απεξάρτησης; 
      Σημαίνει πως κλείνουν τα μαγαζιά. (Τέσσερα είναι όλα και όλα ένα καφενείο, ένας φούρνος, ένα με μικροέπιπλα και το Βενζινάδικο). Ήδη είναι έτοιμοι για κλείσιμο, οι καταστηματάρχες, (τελευταίο θα μείνει το Βενζινάδικο, που θα δίνει και ψωμί και καφέδες), θα κλείσει τέλος και η Εκκλησία, αφού εμποδίζεται ο εκκλησιασμός των πιστών, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους. 
       Συνεπώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ερημώνει μια ολόκληρη περιοχή. 
        Σε επικοινωνία με μέλος του Συλλόγου, είπε πως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, έχουν εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, θα τεθούν αυτά τα προβλήματα και θα αποφασίζουν. Όμως δεν υπάρχει αισιοδοξία για καλλιτέρευση της κατάστασης. 
       «Τελευταία μας ελπίδα, οι κ.κ. Αθηναγόρας και ο Ιερώνυμος». «Θα πιέσουμε το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές να ζητήσουν την παρέμβαση του Μητροπολίτη Αθηναγόρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου(Προστατέψτε τον Ναό μας !), να πιέσουν την Κυβέρνηση, ώστε να νομοθετήσει, αυστηρή επιτήρηση σε τέτοιες έκνομες συμπεριφορές και μάλιστα σε απόσταση 200 με 300 από Ιερούς Ναούς». 
       Να θυμίσουμε πως το βασικό ερώτημα του Συλλόγου τέσσερα χρόνια τώρα, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «Γιατί όλοι από την Οδό Βαρδουσίων», παραμένει αναπάντητο. 
      Από την πλευρά μας ως μέσο ενημέρωσης, μεταφέρουμε τον προβληματισμό και το μέγεθος του προβλήματος, στη Δημοτική Αρχή, στις Δημοτικές παρατάξεις, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στου Βουλευτές της Περιφέρειας, ζητώντας το αυτονόητο: Κάντε κάτι, μπορείτε. 
    eleftherovima.wordpress.com