10 Μαρ 2015

Σόιμπλε: Είπα στον Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» (vid)

Επίθεση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στον Έλληνα ομόλογό του για τον τρόπο που χειρίζεται τα μέσα ενημέρωσης - «Ψάχνει για εχθρούς» τον ειρωνεύεται. Σ.Σ. Μέχρι πότε κάποια νούμερα τής επιθεώρησης θά ρεζιλεύουν τήν χώρα μας;  
       Μπορεί ο Γιάνννης Βαρουφάκης να δήλωσε δημοσίως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του χθεσινού Eurogroup, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν του έχει επιτεθεί ποτέ, ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φρόντισε, σχεδόν άμεσα, να τον... διαψεύσει. 
      Πράγματι, με βάση τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μπορεί ο χερ Σόιμπλε να μην έκανε σκληρή επίθεση στον Έλληνα ομόλογό του για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση δίχως την προηγούμενη έγκριση των εταίρων, ωστόσο, μιλώντας σε έναν τόνο που ουδόλως αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ειρωνεύτηκε, μιλώντας στους Γερμανούς δημοσιογράφους, τον Έλληνα ομόλογό του. 
        Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη για τον «ανόητα αφελή τρόπο», όπως είπε, «με τον οποίο χειρίζεται τα ΜΜΕ». 
      Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ο Γιάνννης Βαρουφάκης «ψάχνει για εχθρούς». 
        Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έγιναν με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάνννη Βαρουφάκη στην Corriere della Sera, κατά την οποία η ιταλική εφημερίδα ερμήνευσε τα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για δημοψήφισμα, ως «δημοψήφισμα για το ευρώ», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η οργισμένη απάντηση της Αθήνας και η αντίδραση, εκ νέου, της Corriere. 
      Ο Γερμανός υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι το χαρακτηρισμό «ανόητα αφελής» τον απηύθηνε απευθείας στον Έλληνα ομόλογό του, σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών οΙκονομικών της ευρωζώνης. 
     Όλα αυτά, βεβαίως, γεννούν ερωτήματα, καθώς, όπςω προείπαμε, ο Γιάνννης Βαρουφάκης έσπευσε χθες, μετά το Eurogroup, να πει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του έχει επιτεθεί ποτέ... 
      Πηγή: protothema.gr