16 Μαΐ 2015

Τι δουλειά έχει ο Βαρουφάκης με την εταιρία του Bitcoin

Ως σύμβουλος εταιρείας της Σιγκαπούρης που λανσάρει Bitcoins, εμφανίζεται ο υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 
   Από τον Νοέμβριο του 2014, έως -τουλάχιστον- τις 31 Μαρτίου του 2015, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την υπουργοποίησή του, ο Γιάνννης Βαρουφάκης, εμφανίζεται ως σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin της Σιγκαπούρης. 
       Πρόκειται για την εταιρεία με την επωνυμία Tembusu Systems, η οποία στις 31 Μαρτίου επιβεβαιώνει με mail της προς την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ότι ο Γιάνννης Βαρουφάκης έχει ρόλο συμβούλου στην εταιρεία. 
      Το όνομά του, βρίσκεται ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα της. 
     Στο δημοσίευμα σημειώνεται η «προφανής αναντιστοιχία της θέσης του ως υπουργός της κυβέρνησης με την παράλληλη απασχόλησή του σε μια ιδιωτική εταιρεία» και αναφέρεται ότι ο Γιάνννης Βαρουφάκης είχε προτείνει τους εργοδότες του ως συμβούλους στην κυβέρνηση Τσίπρα. Επισημαίνεται επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών, έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ένα εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη ζήτηση μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. 
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Tembusu ήταν η πρώτη επιχείρηση που τοποθέτησε ΑΤΜ με εικονικό νόμισμα. 
      Η Ελπίδα έρχεται με Bitcoin !!
     eleftherovima