5 Μαΐ 2015

Η ΔΕΗ και εμείς οι ανίδεοι

Αυτά που βλέπετε εσείς είναι το 1/10 της ρεμούλας και της κατασπατάλησης που γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται στη ΔΕΗ. Εάν είχε μπει μια τάξη στη ΔΕΗ πολύ αμφιβάλω εάν θα χρειαζόταν μηνομόνιο & τρόικα. 
     Έλαβα το παρακάτω γράμμα: 
     Καλημέρα Θάνο, 
         έχω την "τιμή" να κατάγομαι από την "ενεργειακή καρδιά" της Ελλάδας και ντρέπομαι γι αυτό. Σε πληροφορώ ότι αυτά που βλέπετε εσείς είναι το 1/10 της ρεμούλας και της κατασπατάλησης που γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται στη ΔΕΗ. Εάν είχε μπει μια τάξη στη ΔΕΗ πολύ αμφιβάλω εάν θα χρειαζόταν μηνομόνιο & τρόικα.
       Η ΔΕΗ λοιπόν είναι "άβατο". Δεν την ακουμπά κανείς πολιτικός & ούτε θέλει να τα βάλει με τους συνδικαληστές. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το ύφος τους αφού θεωρούν ότι η επιχείρηση τους ανήκει. Το άρμεγμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού γίνεται δεκαετίες τώρα... Μισθοί αντίστοιχους με αυτούς πολυεθνικής... Ενδεικτικά Ορυχειάρχης έπαιρνε 13,000/μήνα όπως και οι μηχανικοί. Το δώρο των Χριστουγέννων ήταν το διπλάσιο, δηλαδη αν ο μισθος ήταν 4,000 ευρώ (τόσο ήταν ο μέσος όρος πριν την κρίση) έπαιρνες 8,000 ευρώ. Και αν ήταν και η γυναίκα σου στην ΔΕΗ φαντάζεσαι ότι με δώρα και μισθούς ενός μήνα αγόραζες μικρό διαμέρισμα! 
       Τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας χρησιμοποιούνται για όλες τις αναγκες των υπαλλήλων... διακοπές, βόλτες, ψώνια φυσικά με έξοδα της ΔΕΗ. Ρεύμα δεν πληρώνει κανείς υπάλληλος της ΔΕΗ ούτε και συνταξιούχοι της. Οι περισσότεροι - αφού βγαίνουν στα 48-50 στη σύνταξη- κάνουν και δεύτερη παράλληλη δουλειά π.χ. στο όνομα του παιδιού τους που προμηθεύουν πάλι τη ΔΕΗ με υλικά! Πριν μερικά χρόνια που έτρεχε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου μαζί με το εφάπαξ ένας μηχανικός μέσα στη ΔΕΗ θα λάμβανε περίπου 300,000 ευρώ (ναι!)... Απόφοιτος γυμνασίου που είναι υπάλληλος γραφείου θα λάμβανε εφάπαξ 130,000 ευρώ. Το προσωπικό της ΔΕΗ κάνει μπίζνες από παντού... διακοπές, ταξίδια, προμήθειες, καύσιμα γίνεται ακόμη πάρτι. Παράλληλα η πόλη γέμισε με νεόκοπους συνταξιούχους, αγράμματους, με υφάκι μπλαζέ και κομπολόι ανά χείρας... είναι η πόλη με τα περισσότερα καφενεία στη χώρα και όλα γεμάτα... άραγε γιατί; 
       Οι τοπικοί δήμοι έχουν και αυτοί το μερτικό τους στο φαγοπότι... Ενώ ως ανταποδοτικό όφελος προς όλους τους κατοίκους (υπάρχουν και αυτοί που δεν δουλεύουν στη ΔΕΗ) κανονικά θα ήταν μειωμένο ρεύμα στο τιμολόγιο, αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι Δήμοι Κοζάνης και Πτολεμαϊδας λαμβάνουν σε ρευστό το ανταποδοτικό όφελος για να κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους τα κομματικά ρουσφέτια... Παράλληλα "τρέχουν" προγράμματα εργασίας στη ΔΕΗ 8μηνα... με μέσο όρο μισθού 1,000 ευρώ... και για αυτά οι τοπικοί άρχοντες αποφασίζουν ποιός θα πάει και που. Υπάρχουν άτομα που ζουν και συνταξιοδοτούνται από αυτό. 8μηνο, ταμείο ανεργίας μετά και ξανά το ίδιο... 
        Άσε δε οι αποζημιώσεις/ απαλλοτριώσεις για τα ορυχεία της ΔΕΗ.... ολόκληρα χωριά έχουν μετεγκατασταθεί με τιμές Λονδίνου! Αν είχες σπίτι, κοτέτσι και χωράφια έπαιρνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύριο! Στα χωράφια δε οι αποζημιώσεις ήταν ανά δέντρο!! Ναι! Πήγαιναν τη νύχτα και φύτευαν δέντρα το ένα πάνω στο άλλο! Απίθανες καταστάσεις! Γέμισε η περιοχή με ακριβά αυτοκίνητα (κάθε οικογένεια τουλάχιστον τρία), εξοχικά, παραθαλάσσια στη Χαλκιδική... Δυστυχώς η ρεμούλα και η απατεωνιά είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που αμφιβάλλω αν θα αλλάξει ποτέ αυτή η χώρα. 
    Ντρέπομαι που ζω εδώ. 
       φιλικά
    .............. 
     σημ. μην χρησιμοποιήσεις το όνομά μου, αν το δημοσιεύσεις, για ευνόητους λόγους. 
      Από το Facebook - Thanos Tzimeros