6 Ιουλ 2015

Εθνική ξεφτίλα 1: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνδρομή της Τουρκίας υπέρ του Όχι

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 
   Σύμφωνα με "Το Βήμα" ενορχηστρωτής αυτής της αμαρτωλής εκστρατείας είναι ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ. 
         Μείζον πολιτικό, ηθικό και εθνικό θέμα αποτελεί η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ώστε η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να στραφεί υπέρ του Όχι. 
      Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές με τις οποίες συνομίλησε "Το Βήμα", ενορχηστρωτής αυτής της αμαρτωλής εκστρατείας είναι ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ. Ο εν λόγω βουλευτής, που καυχάται ότι αποτελεί πλέον τον κυρίαρχο ταγό της μειονότητας, είχε πριν από λίγες ημέρες μυστική συνάντηση με τον τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, ζητώντας του ουσιαστικά να επιβάλλει στη μειονότητα να ψηφίσει υπέρ του Όχι. Η κίνηση αυτή του κ. Ζειμπέκ έγινε κατόπιν κεντρικής συνεννόησης με κυβερνητικά στελέχη που προφανώς δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες του Όχι στη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 
      Ο τούρκος πρόξενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε αρχικά επιφυλακτικός στις πιέσεις του κ. Ζειμπέκ. Επεχείρησε δε στη συνέχεια να διερευνήσει τις τάσεις εντός της μειονότητας. 
     Ακολούθησαν στη συνέχεια άλλες δύο συναντήσεις του προξένου με τον κ. Ζειμπέκ καθώς και τους άλλους δύο μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης. Πρόκειται για τους κκ. Αιχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά. 
      Σε αυτές, όταν πλέον ήταν σαφές και από πλευράς Αγκυρας ότι πρέπει να στηριχθεί το Όχι, ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις με τους τρεις βουλευτές να εκδίδουν και κοινή ανακοίνωση. 
        ΒΗΜΑ