2 Ιουλ 2015

Πληροφορίες για παραίτηση του Γραμματέα του Υπ. Συμβουλίου κ. Σαγιά - Καυγάς κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου

Το δημοψήφισμα προκάλεσε τρικυμία στην κυβέρνηση - Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν έχει πάει στο γραφείο του από τις 29 Ιουνίου - Ηταν αντίθετος με το δημοψήφισμα - Είχε πει στον Τσίπρα: «Διαισθάνομαι ότι με το δημοψήφισμα καταστρέφουμε τη χώρα» - Πρωταγωνιστής σε άγριο καβγά στο υπουργικό με τους Βαρουφάκη, Παππά, Βούτση - Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου 
      Τρικυμία στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την έντονη φημολογία για παραίτηση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά. 
       Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαγιάς δεν έχει πάει στο γραφείου του από την 29η Ιουνίου μετά από τον άγριο καβγά που είχε με τους υπουργούς Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά και τον Νίκο Βούτση. 
      Ο κ.Σαγιάς ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα. 
       Μάλιστα πληροφορίες λένε πως είχε πει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «διαισθάνομαι πως με το δημοψήφισμα καταστρέφουμε τη χώρα». 
      Ωστόσο όπως φαίνεται η άποψη του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εισάκουσε τους υπουργούς που ζητούσαν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. 
     Μάλιστα το επεισόδιο είχε διαρρεύσει και στον Τύπο. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό το επεισόδιο ανάμεσα σε Βαρουφάκη και Σαγιά, όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε κακογραμμένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πρωτοστατούσε στην πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και στο τέλος της διαπραγμάτευσης. 
       Από την πλευρά του πάντως το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τα περί παραιτήσεως του Σπύρου Σαγιά, ωστόσο ο τελευταίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο γραφείο του. 
      Πηγή: iefimerida