12 Αυγ 2015

Κάντε μία μόνο μεταρρύθμιση: Μειώστε Φόρους, Κράτος και Διαφθορά!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ 
    Oι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις μιας προπολεμικής επαναστατικής αριστεροσύνης, σε συνδυασμό με την ένοχη εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων μειοψηφιών, εμποδίζουν την μοναδική ελληνική Κυβέρνηση που απολαμβάνει ευρείας αποδοχής, από το να εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο. 
     Το σχέδιο αυτό δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Οι προδιαγραφές έχουν ήδη τεθεί. 
      Η οικονομία χρειάζεται μαζική εισροή επενδύσεων (άρα μόνο από το εξωτερικό μπορεί να έρθουν), κλίμα εμπιστοσύνης (άρα έμπρακτες αποδείξεις ότι η διαφθορά βρίσκεται υπό διωγμό) και λιγότερους φόρους. 
      Η μέχρι σήμερα πρακτική που ήθελε τις κυβερνήσεις να υπερφορολογούν τον Ιδιωτικό Τομέα για να συντηρούν τον βάναυσα αναποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό, πρέπει να καταργηθεί αμέσως. 
       Όλα αυτά δεν χρειάζεται να μας τα πει κάποιος Κορεάτης ειδικός με υπέρογκες αμοιβές. Ούτε χρειάζεται πολιτική βούληση για την υλοποίηση του αυτονόητου. 
       Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα που έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Τα 80 δις Ευρώ των ανεξόφλητων οφειλών προς το Δημόσιο (έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μόνον τα 7,5 δις) τα 100 δις των «κόκκινων δανείων» και τα άδεια ταμεία του Κράτους απαιτούν ρηξικέλευθες επιλογές που δεν έχουν πρόσημο αριστεράς ή δεξιάς. 
       Δεν υπάρχει Κράτος στον πλανήτη ολόκληρο που να ξεπέρασε τη δημοσιονομική του κρίση χωρίς να μειώσει δραστικά, βίαια, οδυνηρά τις δαπάνες του Δημοσίου Τομέα. 
     Αυτήν την πρακτική εφάρμοσαν όλα τα κράτη που αντιμετώπισαν κρίση. 
      Από τις Η.Π.Α. μέχρι και τη σοσιαλιστική Κούβα. 
     Οι κρίσεις ξεπερνιόνται πάντα με λιτότητα. 
      Το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά τη λιτότητα… 
     Σ’ αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντήσει ακόμη η Ελλάδα… 
       toxrima.gr/