21 Αυγ 2015

Σε "σκυταλοδρομία" η καταστροφή της χώρας

Του Γιώργου Κράλογλου 
      Στην αναμέτρηση με τον Λαφαζάνη για το ποιος πείθει ότι θα αφανίσει ολοκληρωτικά την ιδιωτική οικονομία με "έπαθλο" την δυνατότητα αριστερού καθεστώτος ο Τσίπρας προσπαθεί, ενόψει εκλογών, να εκτοπίσει τον Λαφαζάνη με διωγμό επενδυτών και επενδύσεων. Και ο Λαφαζάνης απαντά με κόμμα δραχμής προσκαλώντας το λόμπι δραχμής και κάθε δραχμαοαπατεώνα να τον στηρίξει. 
       Η προσωπική απόφαση του Τσίπρα για συνδυασμό των εκλογών με διωγμό επενδυτών και επενδύσεων από την Ελλάδα ξεκινώντας αντάρτικο από τα βουνά στις Σκουριές και με πρώτα θύματα 2.000 άτομα και την οικογένειά τους, αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει κανονικά στην σκυταλοδρομία αφανισμού κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αντικατάστασή της από αριστερό ολοκληρωτικό καθεστώς. 
       Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου που ξεκίνησε το 1974 ο Καραμανλής ανταγωνιζόμενος τον Παπανδρέου σε διωγμούς ιδιωτών και κρατικοποίηση συγκροτημάτων για τα οποία υπήρχαν σημαντικότατες προσφορές εξαγοράς. 
      Προτίμησε όμως να βολέψει στους ομίλους Ανδρεάδη, Νιάρχου, Ωνάση, 60.000 κομματικούς, να φορτώσει στους φορολογούμενους τις ζημιές αλλά να μην τις πουλήσει. 
        Την σκυτάλη παρέλαβε το 1981 ο Παπανδρέου με την απάτη των κοινωνικοποιήσεων που την παρέδωσε στους Σημίτη-Τσοχατζόπουλο και από εκεί στην Ν.Δ. στα χέρια της οποίας πληρώθηκαν οι αποζημιώσεις Ανδρεάδη και οι τελευταίες ζημιές 2,5 δισ. ευρώ της Ολυμπιακής. 
      Στην μεταπολιτευτική σκυταλοδρομία καταστροφής της ελεύθερης οικονομίας μπαίνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά ότι ο διωγμός του ιδιωτικού τομέα είναι αντικείμενο ανταγωνισμού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώτερα στην αναμέτρηση Τσίπρα-Λαφαζάνη. 
       Προς ώρας ο Λαφαζάνης πείθει περισσότερο ως ο Σταλινιστής που θα βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη και θα κλείσει τα σύνορα σε αντίθεση με τον Τσίπρα που κρύβεται πίσω από τις διαπραγματεύσεις, το μνημόνιο και την συμφωνία την οποία (όπως δείχνουν οι ερασιτεχνισμοί του) πασχίζει να εξασφαλίσει για να κερδίσει χρόνο και να πάρει "κεφάλι" από τον Λαφαζάνη ενόψει εκλογών. 
        Στόχος και των δύο και κοινή αγωνία τους η εξουσία και πόσο θα την κρατήσουν αδιαφορώντας εμφανώς για την τύχη της Ελλάδας και για όλους εμάς που μας βλέπουν μόνο ως συναλλασσόμενους ψηφοφόρους έναντι διορισμών στο κράτος και ως μαντρωμένες αγελάδες για φορολογικό άρμεγμα. 
        Για να γίνει κατανοητή και η νέα εκλογική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζω ένα σημείο από το χθεσινό διάγγελμα Τσίπρα "...Θα φτιάξουμε νέο κράτος καταπολεμώντας το ρουσφέτι και τον κομματισμό". 
       Και μόνο ο σκληρός κομματισμός στην παιδεία με το σχέδιο των κομισάριων Μπαλτά και Κουράκη που κλείνουν τους ορίζοντες για τα παιδιά που ονειρεύονται νομίζοντας ότι και στην Ελλάδα δικαιούνται μέλλον, ανατρέπει το νέο ψεύδος του Τσίπρα. 
        Ο Λαφαζάνης δε, χωρίς να κρύβεται, λέει πεντακάθαρα ότι θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και (φυσικά) από την Ευρώπη υποσχόμενος επιστροφή στην δραχμή και δανεικά από Βενεζουέλα, Βολιβία, Αφρική, και όπου αλλού απευθύνονται για επαιτεία οι εκτός Ευρώπης χρεωκοπημένοι. 
         Επιβεβαιώνει δε όλα αυτά που λέει βάζοντας στην κορυφή της πλατφόρμας τον Λαπαβίτσα γνωστό από τον φανατισμό του για την δραχμή και τα σχέδιά του για κρατικοποίηση των πάντων, έλεγχο κεφαλαίων, κουπόνια και συσσίτια για τον λαό. 
       Ενισχύει εξάλλου τα επιχειρήματά του για το κόμμα της δραχμής και τον αφανισμό του ιδιωτικού τομέα επικαλούμενος τους εργατοπατέρες-συντρόφους που ανέδειξε στις Διοικήσεις των κρατικών Οργανισμών και την επαναλειτουργία χρεωκοπημένων κρατικών βιομηχανιών. 
         Αποδεικνύει τα λεγόμενά του κολακευμένος ότι ως υπουργός Ανασυγκρότησης και για ένα επτάμηνο δεν δέχθηκε Συνδέσμους, παραγωγικές τάξεις, ή εκπροσώπους ιδιωτικής οικονομίας, ενώ πάγωσε και εξαφάνισε κάθε επενδυτικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης ή συμμετοχής ιδιωτών στην κρατική οικονομία. 
         Και επισφραγίζει την συγκρότηση του κόμματος της δραχμής βάζοντας στο πλευρό του τον Βαρουφάκη και όλους εκείνους τους άγνωστους και ασήμαντους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε για δραχμή μπας και τους προσέξουν. 
         Ο Τσίπρας όμως έχει ήδη φροντίσει το γερό ντοπάρισμα του Λαφαζάνη στην σκυταλοδρομία προς την καταστροφή της χώρας. 
        Με την συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησής του συγκέντρωσε στο υπουργείο Ανασυγκρότησης όλα τα αντικείμενα πολιτικής για την ανάπτυξη γνωρίζοντας βέβαια ότι επενδύσεις και ανάπτυξη μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να την αναλάβει. 
       Ανέθεσε το υπουργείο στον Λαφαζάνη υποχρεώνοντάς τον (εκ των πραγμάτων) να ομολογήσει με λόγια και με πράξεις ότι ως αρνητής της Ευρώπης και οπαδός του ολοκληρωτισμού δεν είχε καμμιά δουλειά με πολιτικές της ιδιωτικής οικονομίας παρά μόνο με την στήριξη του κράτος. 
       Σήμερα μετά την απόλυση του Λαφαζάνη δίνει εντολές στον Σκουρλέτη να συνεχίσει τον διωγμό των ιδιωτών και των ιδιωτικών επενδύσεων από εκεί που τον άφησε ο Λαφαζάνης. Έτσι ενώ έχει "εξορίσει" τον Λαφαζάνη και έχει υπονομεύσει και τον Σκουρλέτη κατεβαίνει σε εκλογές παραπλανώντας και πάλι τον λαό με σύνθημα τον διωγμό των ιδιωτών επενδυτών αρχίζοντας από τις Σκουριές. 
      george.kraloglou@capital.gr