14 Οκτ 2015

"Βόμβα" από Π.Καμμένο: "Το προσφυγικό κοστίζει 2,7 δισ. ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις"!

Σαν... βόμβα έσκασε, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η είδηση ότι το Προσφυγικό κοστίζει 2,7 δισ. ευρώ τον χρόνο στις Ενοπλες Δυνάμεις.  
    Τα σχετικά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και στα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, αποδεικνύουν ότι, πέρα από το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης, η διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών βλάπτει σοβαρά τον προϋπολογισμό. 
      Σύμφωνα με το Έθνος, η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε κυρίως με το Προσφυγικό αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το πρίσμα της γερμανικής πρότασης για ελληνοτουρκική συνεργασία στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο Αν. Αιγαίο. 
      Ο Π. Καμμένος παρουσίασε στοιχεία για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, στην περισυλλογή προσφύγων αλλά και στη σίτιση και στέγασή τους στα νησιά και τα αστικά κέντρα της ενδοχώρας. 
      Τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς εισηγήθηκαν την άμεση απόρριψη της γερμανικής πρότασης για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο - όπερ και εγένετο, αφού τυχόν αποδοχή της πρότασης θα ικανοποιούσε το πάγιο τουρκικό αίτημα για αλλαγή του υφιστάμενου επιχειρησιακού καθεστώτος στο αρχιπέλαγος. 
        Παράλληλα ενημερώθηκε και ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καθώς στις αρχές Νοεμβρίου αναλαμβάνει την αρχηγία του ευρωστρατού. Ο στρατηγός εξήγησε στους συνεργάτες του Γιούνκερ την ελληνική ευαισθησία στο θέμα και λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι ουδέποτε υιοθετήθηκε η εν λόγω γερμανική πρόταση...