22 Νοε 2015

Βα-γκέλα φιλελευθερισμού καί κρατισμού

Το να μην ξέρουν τι είναι φιλελευθερισμός οι νεομπολσεβίκοι το καταλαβαίνω. Αλλά να μην το ξέρει κι ο υποψήφιος αρχηγός της μεγάλης φιλελεύθερης (κατά δήλωσίν της) παράταξης; 
   Διότι σε τι άλλο οφείλεται, αν όχι σε άγνοια, η δήλωση του “Βαγγέλα" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανάλγητη… νεοφιλελεύθερη αριστερή κυβέρνηση; 
      Να λοιπόν που επιτεύχθηκε η εθνική συναίνεση: από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά οι κρατιστές όλων των χώρων ενώθηκαν και αποφάσιαν ότι για τα δεινά της χώρας φταίει ο φιλελευθερισμός! Αυτός που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ούτε για δείγμα! Κοτσάρουν κι ένα νέο- για να δείξουν ότι είναι διαβασμένοι, μαθές, και καταλαβαίνουν τις λεπτές ιδεολογικές αποχρώσεις. 
       Να σου εξηγήσω λοιπόν εγώ Βαγγέλα, τι είναι φιλελευθερισμός και τι δεν είναι. Φιλελευθερισμός είναι ο καθένας να έχει κίνητρο για να δουλέψει και προσωπικό όφελος αν πετύχει. Δεν είναι να του παίρνεις τα λεφτά του για να τα δώσεις δανεικά κι αγύριστα στο χρεωκοπημένο σου κόμμα. Ή στις άγαμες κορασίδες. Φιλελευθερισμός είναι να πληρώνω εγώ τα δώρα που θα πάρω στο παιδί μου τα Χριστούγεννα, να μην τα ζητάω από τον φορολογούμενο. Αν θυμάσαι, πέρυσι τέτοια εποχή είχες υπογράψει έναν μποναμά 150.000 ευρώ, από τους φόρους που βάλατε και στον άνεργο, για να κάνουν παιδικό πάρτυ και να πάρουν δώρα οι υπάλληλοι της Βουλής. 
       Από πού κι ως πού; Κι επειδή ήσουν Πρόεδρος της Βουλής, να σου θυμίσω κι άλλα. Από πού κι ως πού τα έσοδα από την ενοικίαση χώρων του κτηρίου της Βουλής, πηγαίνουν στο συνταξιοδοτικό ταμείο των υπαλλήλων της; Δικό τους είναι το κτήριο; Δεν θα έπρεπε να είναι αυτά έσοδα του προϋπολογισμού; Από πού κι ως πού το 7% κάθε προμήθειας της Βουλής πηγαίνει στο ίδιο ταμείο; Πόσο μυαλό χρειάζεται για να σκεφτείς ότι απλώς κάθε προμηθευτής φουσκώνει την τιμή για να μπορέσει να πληρώσει αυτό το 7%, άρα τελικά το πληρώνει πάλι ο φορολογούμενος; 
       Ο φιλελευθερισμός, Βαγγέλα, λέει ότι τις ασφαλιστικές σου εισφορές θα τις πληρώνεις εσύ. Όχι ο φορολογούμενος. Και η σύνταξή σου θα είναι ανάλογη με το τι έδωσες. Ας πούμε, όταν έχεις δώσει μόνο 66 ευρώ συνολικά στον επαγγελματικό σου βίο, δεν παίρνεις 200.000 ευρώ σύνταξη όπως στο επικουρικό Ταμείο της Ιονικής. Αυτός λέγεται ανάλγητος κρατισμός. Ανάλγητος για την “πλέμπα” όσων δεν έχουν κονέ με την εξουσία και γαλαντόμος για τις αγαπημένες συντεχνίες του συστήματος. Όπως ας πούμε με το αγγελιόσημο που όλες οι κυβερνήσεις (των ανθρωπιστών, ντε…) χαρίζετε στους δημοσιογράφους. Κυβέρνηση ήσουν Βαγγέλα, τόσα χρόνια, δεν είχες πάρει χαμπάρι για το όργιο της ρεμούλας στα επικουρικά; Ήξερες ή δεν ήξερες ότι τη σύνταξη του Χατζηνικολάου την πληρώνει ο άνεργος που αγοράζει γάλα για το παιδί του; Οι φιλελεύθεροι, μάλλιασε η γλώσσα τους να το καταγγέλουν. Αλλά είπαμε, αυτοί είναι ανάλγητοι. 
       Λέει κι άλλα ο φιλελευθερισμός. Ότι οι φόροι πρέπει να μπαίνουν μόνο σε εισόδημα και να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Κι ότι πρέπει να είναι χαμηλοί για να έχει ο άνθρωπος κίνητρο να εργαστεί και να ξοδέψει. Ότι δεν φορολογείς ντουβάρια που δεν αποδίδουν εισόδημα και αυτοκίνητα που τα αγόρασες όταν ίσχυε άλλο φορολογικό καθεστώς. Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Πού ήσουνα τότε να πεις: τι είναι αυτά που κάνετε; Θα τσακίσετε τον κόσμο στη φορολογία; Από πού θα βρει να τα πληρώσει; 
        Εμείς οι ανάλγητοι φιλελεύθεροι αυτό φωνάζαμε τόσα χρόνια Βαγγέλα. Αλλά μας φιμώνατε και μας λασπώνατε, κι εσύ, ο δεξιός “ανθρωπιστής”, και οι άλλοι, οι αριστεροί “ανθρωπιστές”. 
       Αλλά λέγαμε κι άλλα, κι αυτά ήταν που σας πείραζαν περισσότερο: ότι τους φόρους ο πολίτης τους πληρώνει για να έχει υπηρεσίες, κι όταν δεν έχει, οι φόροι είναι κλοπή. 
        Ότι δεν ξεκινάς από τις ανάγκες του κράτους για να βρεις πόσο φόρο θα βάλεις, αλλά από τη φοροδοτική δυνατότητα του πολίτη για να δεις πόσο κράτος θα έχεις. Κι αν δεν φτάνουν τα λεφτά, το μειώνεις. Ότι θα πρέπει να διαλέγω τον ασφαλιστικό μου φορέα ανάλογα με αυτά που μου προσφέρει. Αν δεν μπορώ να το κάνω, και με υποχρεώνεις να πληρώνω το ΤΕΒΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, το ΙΚΑ το μίκα το σίκα, χωρίς να μου προσφέρει τίποτε, με κλέβεις, Βαγγέλα, κι εσύ κι όλοι όσοι έφτιαξαν αυτό το κράτος - τέρας. 
        Σε ενοχλούν οι φιλελεύθεροι λοιπόν γιατί σου τα λένε χύμα και γιατί βλέπεις ότι και η ιστορία και η οικονομία τους δικαιώνει. Το πιο προοδευμένα, τα πλούσια κράτη στον κόσμο είναι φιλελεύθερα. Και τι σύμπτωση: είναι αυτά που έχουν τις περισσότερες και τις καλλίτερες υπηρεσίες πρόνοιας, Γιατί όταν παράγεται πλούτος, υπάρχει και για τους φτωχούς. Όταν δεν παράγεται όλοι θα γίνουν φτωχοί. 
      Αντί λοιπόν ως υποψήφιος της μεγάλης φιλελεύθερης (τρομάρα της!) παράταξης να εξηγείς από το βήμα της Βουλής και από κάθε δημόσιο βήμα ότι τίποτε δεν είναι δωρεάν σ’ αυτόν τον κόσμο, κι αν δεν το πληρώσεις εσύ που το καταναλώνεις θα το πληρώσει κάποιος άλλος κι αυτό είναι άδικο, αντί να ζητήσεις συγγνώμη που φτιάξατε ένα δημόσιο - λεβιάθαν και να σηκώσετε τα μανίκια να το σουλουπώσετε, έβγαλες πάλι έναν φτηνό δεκάρικο κοινωνικής ευαισθησίας με τα λεφτά των άλλων. Αυτό που έκανες, αυτό που κάνατε, 35 χρόνια τώρα, και οι πράσινοι και οι μπλε και οι κόκκινοι κρατιστές. Κι ανακάλυψες κι εσύ τον πάγιο δαίμονα: τον νέο-, ή όπως αλλιώς τον νομίζεις, φιλελευθερισμό. 
        Χοντρή γκέλα Βαγγέλα. Είναι θέμα χρόνου όμως ο ψηφοφόρος να ξυπνήσει. Τότε θα γίνει πραγματικά φιλελεύθερος. Και, να είσαι σίγουρος, εντελώς ανάλγητος με όσους τον κορόιδευαν. 
      Τζήμερος Θάνος 
   Πρόεδρος πολιτικού κόμματος "Δημιουργία Ξανά" 
     www.dimiourgiaxana.gr