11 Δεκ 2015

Διπλό «άδειασμα» Τσίπρα από Μουζάλα για τους μετανάστες

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής «άδειασε» δις τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για τις αντιδράσεις των δημάρχων της νότιας Αττικής όσο και για το αν υπάρχει ιδεολογική βάση στους χαρακτηρισμούς «παράνομος» ή «παράτυπος» μετανάστης 
         Σε παραδοχή ότι περνούν και τρομοκράτες μαζί με τα κύματα μεταναστών και προσφύγων προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ «άδειασε» δις τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για τις αντιδράσεις των δημάρχων της νότιας Αττικής όσο και για το αν υπάρχει ιδεολογική βάση στους χαρακτηρισμούς «παράνομος» ή «παράτυπος» μετανάστης. 
       «Ζητώ συγνώμη από τους δημάρχους Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και Αργυρούπολης που λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να τους δω πριν πάνε στις περιοχές τους οι πρόσφυγες»είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας για να εξηγήσει ότι «χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει το πράγμα». 
       Λίγες ώρες πριν από το ίδιο βήμα ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τις αντιδράσεις των συγκεκριμένων δημάρχων: «Τώρα θα αρχίσουν και κάποιοι δήμαρχοι -αλλά κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι μπορεί να λαϊκίζουν με αυτό το θέμα, δεν πουλάει πια- να λένε «πηγαίντε στο διπλανό δήμο ή στον παραδιπλανό». Έχει αλλάξει το κλίμα, το λέω και σε εσάς, αν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε κλίμα μήπως και κερδίσετε ψηφοφόρους. Δεν είναι το κλίμα αυτό που είχαμε πριν από λίγα χρόνια με την εικόνα των μεταναστών, που πράγματι υπήρχε ένα μεγάλο ζήτημα παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας». 
       Εκτός αυτού ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «παράνομος μετανάστης ή παράτυπος, δεν έχει ιδεολογική βάση το πώς θα το πει κανείς. Για παράδειγμα στην Γαλλία τους αποκαλούν "σαν παπιέ"». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας αλλεπάλληλες φορές έχει επιτεθεί σε βουλευτές της ΝΔ που χρησιμοποιούν τους όρους: «λαθρομετανάστες» ή παράνομους μετανάστες. 
         Επίσης, η αναφορά του υπουργού απαντά και στην ερώτηση που κατέθεσε σήμερα η κυρία Βασιλική Κατριβάνου και άλλοι είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να αφαιρεθεί η αναφορά σε «δίωξη λαθρομετανάστευσης» που υπάρχει σε πολλές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. 
       «Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα. Στην θάλασσα όμως δεν μπορεί να γίνει ανάσχεση αλλά μόνο διάσωση» είπε ο κ. Μουζάλας ενώ απαντώντας στον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη που μίλησε για «ορδές τζιχαντιστών» είπε: «ε όχι και ότι έχουμε ορδές τζιχαντιστών. Υπάρχουν μέσα και τρομοκράτες αλλά όχι ορδές». 
       protothema.gr