7 Δεκ 2015

ΠΟΤΑΜΙ με... κουκούλα

Συνήγορος του ανιστόρητου Γερμανού καθηγητή Ρίχτερ ο... Σταύρος Θεοδωράκης ■ Υπερασπίζεται την άποψη ότι στη Μάχη της Κρήτης «βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι μονάδες εισβολής αλλά και οι άτακτοι ντόπιοι που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους» 
       Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Γερμανός ιστορικός Χάινς Ρίχτερ με την κατηγορία της «άρνησης εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με υβριστικό περιεχόμενο», με αφορμή τις εμπρηστικές αναφορές του στην αντίσταση των Κρητών κατά τη ναζιστική εισβολή στο νησί, την άνοιξη του 1941. Την ίδια στιγμή, ο κ. Ρίχτερ φαίνεται ότι έχει βρει στη χώρα μας σειρά υποστηρικτών, με πρώτους τους βουλευτές του Ποταμιού. 
      Το κόμμα του Κρητικού (!!!) Σταύρου Θεοδωράκη, με ανακοίνωση που εξέδωσε, τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό του Γερμανού καθηγητή, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση πρωτίστως στους συμπατριώτες του στο «νησί των γενναίων». 
      Ειδικώτερα, ο κ. Θεοδωράκης και το κόμμα του (που κατέρρευσε στις τελευταίες εκλογές) έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Χάινς Ρίχτερ -ανακαλώντας μνήμες της σκληρής Κατοχής και των δοσιλόγων με τις... κουκούλες-, αναφέροντας ότι «σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι όσα γράφονται σε ένα ιστορικό βιβλίο αρμόδιοι να τα επιβεβαιώσουν ή να τα διαψεύσουν είναι οι ιστορικοί και η επιστημονική κοινότητα, και όχι οι δικαστές», ενώ χαρακτηρίζουν «ιεροεξεταστές» όσους διαφωνούν με τις ανιστόρητες, ρεφορμιστικές θεωρίες του κ. Ρίχτερ. Μάλιστα, το Ποτάμι δεν δίστασε να «αθωώσει» τον κ. Ρίχτερ για την εξής αναφορά του στο βιβλίο του με τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης»: «Βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι μονάδες εισβολής, αλλά και οι άτακτοι Κρήτες που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους» 
         Η υπόθεση του 76χρονου καθηγητή Ιστορίας, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη ναζιστική εισβολή «ιπποτική» και την παλλαϊκή αντίσταση «βρώμικη και κτηνώδη», απασχόλησε για πρώτη φορά τα ελληνικά ΜΜΕ τον Νοέμβριο του 2014, όταν μια ομάδα ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε αποπειραθεί να τον αναγορεύσει εν κρυπτώ σε επίτιμο διδάκτορα. Τότε, μαυροντυμένοι Κρητικοί, απόγονοι των μαρτύρων της ναζιστικής θηριωδίας, είχαν ματαιώσει την ανοικτή εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί προς τιμήν του στο Ωδείο Ρεθύμνου. 
        Νωρίτερα, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, είχε στείλει επιστολή προς τον πρύτανη του ιδρύματος Ευριπίδη Στεφάνου, ζητώντας τη ματαίωση των σχεδίων της ομάδας των ακαδημαϊκών και παραθέτοντας επιγραμματικά τα ακόλουθα αποσπάσματα, τα οποία κατέστησαν τον κ. Ρίχτερ «persona non grata» στο νησί: 
       «Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις “Μαρίτα” και “Ερμής” καθυστέρησαν κατά έξι εβδομάδες τη γερμανική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης ζει ως μύθος, τον οποίο τείνουν να πιστεύουν οι Ελληνες», «Οταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος... ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια καθαρός και έντιμος, αλλά βρώμικος και κτηνώδης». 
      Εφόσον ο Γερμανός ιστορικός κριθεί ένοχος, βάσει του αντιρατσιστικού νόμου του 2014, κινδυνεύει με φυλάκιση από τρεις μήνες έως τρία χρόνια και με χρηματικό πρόστιμο από 5.000 έως 20.000 ευρώ. 
       www.dimokratianews.gr/