20 Ιαν 2016

Τι άλλο θα δούμε ακόμη: Ξεσπιτώνονται στρατιωτικοί για να στεγαστούν "λαθρο" και μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη!

Στρατιωτικοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω υπερσυγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Έγινε κι αυτό και πριν βιαστούν κάποιοι να κατηγορήσουν αμέσως τους στρατιωτικούς για “ρατσιστική συμπεριφορά”, καλό είναι να διαβάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. 
       Στο 296 ΤΕ στη Μόρια της Μυτιλήνης, με έξοδα του ΓΕΣ και προσωπική εργασία των στρατιωτικών που υπηρετούσαν και υπηρετούν στην μονάδα κατασκευάστηκαν οικίες στις οποίες κατοικούσαν στελέχη και οι οικογένειές τους. Στα 10 διαμορφωμένα σε κατοικίες κτίρια στεγάζονταν οικογένειες με παιδιά. 
       Ακριβώς δίπλα στις κατοικίες αυτές άρχισαν να στοιβάζονται λαθρομετανάστες. Και πολύ γρήγορα η κατάσταση έγινε αφόρητη για τις οικογένειες των στρατιωτικών που ζούσαν εκεί. 
        Η “λύση” που επιλέχθηκε από το ΓΕΣ ήταν να αποσπαστούν κάποια από τα στελέχη σε άλλες τοποθεσίες του νησιού και σε άλλα να τους πληρώσει τα ενοίκια κάποιων μηνών ώστε να φύγουν από τα σπίτια τους. Και οι δύο λύσεις ταλαιπωρούν τις οικογένειες οι οποίες γνωρίζουν ότι αν αποχωρήσουν δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν αφού τα κτίρια κατοικίες θα παραχωρηθούν σε λαθρομετανάστες και σε μέλη ΜΚΟ. 
       Την ανθρωπιά τους στους λαθρομετανάστες οι στρατιωτικοί μας την δείχνουν κάθε μέρα και εν ώρα υπηρεσίας. Τα παραδείγματα άπειρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεσπιτώνουμε!!! 
      Δεν υπήρχε άλλη λύση που δεν θα άγγιζε αυτές τις 10 οικογένειες στελεχών; Οι οποίες προφανώς οικονομικά δεν αντέχουν ούτε καν τα έξοδα της μετακόμισης.