25 Ιαν 2016

Πλήθος κόσμου, σχέδια και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά στην πίττα των Φορέων και Συλλόγων των Θρακομακεδόνων

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πολιτικοί, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων και του Πνευματικού Κέντρου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας ευλόγησε την πίττα και έκοψε το πρώτο κομμάτι με την ευχή οι Βουλευτές που ήσαν παρόντες στην εκδήλωση να κάνουν ότι μπορούν και με την συνδρομή όλων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας να αποκτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξία που της πρέπει. 
       Ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Πνευματικού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ πραγματοποίησε έναν μικρό απολογισμό όσων έχουν γίνει στους Θρακομακεδόνες. 
      Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιτυχή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων από την Πολιτική Προστασία τονίζοντας πως για πρώτη φορά η όμορφη πόλη των Θρακομακεδόνων παρά την χιονόπτωση δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα αφού οι υπάλληλοι βρίσκονταν σε επιφυλακή. 
        Ο κ. Κασσαβός επεσήμανε πως παρόλο που η Κεντρική Εξουσία έχει δεσμεύσει μεγάλο μέρος των εσόδων που δίνει στους δήμους, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις για την καλλιτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών. 
      Συγκεκριμένα ανέφερε: 
       "Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, οι προσπάθειες μας έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες και τη δημιουργία συνθηκών διαβίωσης που αρμόζουν σε μια οργανωμένη και σύγχρονη πόλη. 
       Οι ανασταλτικοί παράγοντες στο ξεκίνημά μας ήταν αρκετοί. Καταφέραμε όμως και ξεπεράσαμε χρόνια προβλήματα και λάθη ετών και δημιουργούμε γερές "βάσεις" στις Αχαρνές και τους Θρακομακεδόνες. 
        Ο απαρχαιωμένος στόλος, οι αυθαίρετες χωματερές, η ελλιπής στελέχωση, είναι μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή. 
        Με συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες οι αυθαίρετες χωματερές έχουν περιοριστεί αισθητά. Προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων έχουμε μόνο όταν ο ΧΥΤΑ Φυλής υπολειτουργεί ή είναι κλειστός. Μπορούμε να πούμε ότι πλέον η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και μας επιτρέπει να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. 
        Η Τεχνική Υπηρεσία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συντηρήσει ένα οδικό δίκτυο που έχει πολλές κακοτεχνίες και για χρόνια δεν γινόταν καμμία συντήρηση, ενώ σε συνεργασία και με την Περιφέρεια έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για οδοποιία. 
        Όμως, στόχος μας είναι και η ανάδειξη της ομορφιάς των Θρακομακεδόνων. Απόδειξη η διοργάνωση της 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών στην πλατεία Θρακομακεδόνων που «άναψε» ξανά τα φώτα μιας εγκαταλελειμμένης πλατείας, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, περιελάμβανε εξαιρετικές εκδηλώσεις και αποτέλεσε την καλλίτερη διαφήμιση της πόλης μας εντός και εκτός των "τειχών". Αλλά και το 3o Athens Rally Sprint που είχε αφετηρία την πλατεία Θρακομακεδόνων αναδεικνύουν και προβάλλουν το φυσικό κάλλος της πόλης και την εντάσσουν στον πολιτιστικό χάρτη της Αττικής." 
        Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις δεκάδες μικρές παρεμβάσεις οι οποίες είτε από έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού, είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης δεν είχαν γίνει ποτέ. 
        Τέλος ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, το οποίο περιέχει ενδιαφέρουσες ομιλίες και εκδηλώσεις. 
       Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Θρακομακεδόνων κ. Αναστάσιος Χίος που ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την προσπάθεια, την αλληλεγγύη και την στήριξη που δείχνει στους Θρακομακεδόνες, ενώ ευχήθηκε με την συνδρομή όλων, η δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει αρκετά ακόμη έργα που απαιτούνται, ώστε να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα που έχει θέσει ως στόχο. 
       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κκ. Γιάννης Δέδες, Πάνος Σκουρολιάκος, Βασίλης Οικονόμου και Θανάσης Μπούρας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.