21 Φεβ 2016

Και με την βούλα πλέον προσλαμβάνουν καθαρίστριες

Πλήρης επιβεβαίωση για το liberal.gr (διαβάστε ΕΔΩ), με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να κάνει δεκτή την τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προσλαμβάνονται και άλλες καθαρίστριες. 
       Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθός, «πλέον δίδεται η δυνατότητα να υπογράφονται ατομικές συμβάσεις» και προσέθεσε ότι υπήρχε σχετική ρύθμιση σε προηγούμενο νομοσχέδιο, το οποίο όμως τώρα κατοχυρώνεται και επίσημα. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η βουλευτική τροπολογία δεν περιλαμβάνει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά το κόστος για τον κρατικό κορβανά! Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη τροπολογία αναφερόταν σχετικά ότι «για την καθαριότητα των κεντρικών, των αποκεντρωμένων, και όλων εν γένει των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας είναι δυνατό να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μισθώσεις έργου μέχρι την 31-12-2017 με ιδιώτες που απασχολούνταν οι απασχολούνται στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων και στις υπηρεσίες καθαριότητας με οποιαδήποτε σχέσεις εργασίας». 
        Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αιτιολογική έκθεση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι καταθέτουν την εν λόγων τροπολογία, διότι «οι ιδιώτες μέσω συμβάσεων με το δημόσιο τομέα παρέχουν υπηρεσίας όπως η φύλαξη ή η σίτιση τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να προσφέρει το Κράτος». Και συμπληρώνουν: «προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να συνιστά και η παροχή υπηρεσιών […] και μάλιστα με την σύσταση μόνιμων οργανικών θέσεων εργασίας». Τέλος, οι τέσσερις βουλευτές υπογραμμίζουν επίσης ότι «προτεραιότητα της πολιτείας θα πρέπει να είναι και η δημιουργία ενός ασφαλούς και σταθερού εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπηρετούντες στον τομέα της καθαριότητας υπαλλήλους». 
       Αλέξανδρος Διαμάντης