10 Μαρ 2016

Ζουράρις προς Αναγνωστοπούλου: "Να τελειώνουμε με το σαχλαμαριστάν"

Συστάσεις με σκληρή γλώσσα έκανε ο Κώστας Ζουράρις προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που γίνεται στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία. 
       Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με αφορμή τις προτάσεις περι ενίσχυσης της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών ακόμα και ακόμα και από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μίλησε για «σαχλαμαριστάν» της Αριστεράς και του Κέντρου και για «υπουργίνα κατά το καρδερίνα». 
       «Έχουμε τόσα χρόνια το σαχλαμαριστάν της Αριστεράς και του Κέντρου. Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουμε γλώσσα που απειλείται με εξαφάνιση. Για να βελτιωθεί η συνολική απόδοση αυτογνωσίας και ήθους πρέπει να ξαναδούμε τη διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης» είπε ο κ. Ζουράρις. 
         «Η κυρία υπουργός (σ.σ. Σία Αναγνωστοπούλου)» συνέχισε για να απευθυνθεί προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «εκτός αν το «κυρία υπουργός» το θεωρείτε φαλλοκρατικό οπότε να το πω η κυρία υπουργίνα κατά το καρδερίνα, πρέπει να ξαναδεί το θέμα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Δεν χρειάζεται η διδασκαλία ξένης γλώσσας όταν η μητρική δεν έχει στεριώσει στα παιδιά. Πρέπει να τελειώσει το σαχλαμαρισταν με τις ξένες γλώσσες. Πρέπει να διδάσκονται από την Πέμπτη Δημοτικού και μετά».