29 Μαρ 2016

Σταμάτης Σπανουδάκης: Ουαι και αλίμονο στον άνθρωπο του πολιτισμού που δηλώνει ότι αγαπά τη χώρα του και τον Χριστό

Για τη νέα του δισκογραφική δουλειά μίλησε στον Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Σταύρο Παπαντωνίου ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης. Μιλώντας για τον νέο δίσκο του ο ίδιος δήλωσε πως πρόκειται για ένα έργο διαφορετικό από τα προηγούμενα, ενώ το αφιερώνει στην "ελεύθερη ψυχή που είναι η Ελλάδα". 
       Σχολίασε επίσης την έννοια της σκλαβιάς, υποστηρίζοντας πως ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να την αποβάλει, ενώ πρόσθεσε πως η ιστορία και η θρησκεία της χώρας συνιστά έμπνευση για τη δουλειά του. "Αυτό που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν, εγώ δεν θέλω να εξαφανιστεί και το μόνο όπλο που έχω είναι η μουσική μου", εξήγησε. 
       O ίδιος δηλώνει εντελώς απογοητευμένος από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, ενώ ερωτηθείς για την σωτηρία της χώρας από κάποιον πολιτικό ηγέτη, ο Σταμάτης Σπανουδάκης τόνισε πως αυτή θα έρθει από κάποιο θαύμα. 
       Σχολιάζοντας τέλος την έννοια του πολιτισμού και τον προοδευτισμό είπε με ειρωνική χροιά "ουαι και αλίμονο στον άνθρωπο του πολιτισμού που πιστεύει στη χώρα του και στον Χριστό".